nu este vb de drept comercial si de drept civil......o suma datorata constatata de instanta de judecata...cum se reactualizeaza pe baza caror criterii se poate sau nu se poate cere dobanda la ea si care este acea dobanda?
Cine ma poate lamuri si pe mine cu o problemuta plz!Conform carei legi se reactualizeaza o suma datorata, care sunt dobanzile etc.....mai pe scurt cum se face aceasta reactualizare si care este dobanda max care poate fi ceruta?
Cine ma poate lamuri si pe mine cu o problemuta plz!Conform carei legi se reactualizeaza o suma datorata, care sunt dobanzile etc.....mai pe scurt cum se face aceasta reactualizare si care este dobanda max care poate fi ceruta?
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date...chiar daca ele au fost in contradictoriu.Un avocat angajat pentru aceasta problema exista....si se ocupa(dupa cum am mai spus procesul este in desfasurare).De fapt si de drept problema la care as fi vrut un raspuns ferm (si sincer nu l-am prea capatat sau nu l-am inteles eu....mai degraba:D) este urmatoarea:ce se va intampla la finalul procesului daca nu voi avea sa le dau banii.......vor executa intai bunul sechestrat pt ca asa spune legea (daca o spune asa) sau creditorii mei au dreptul sa aleaga dintre bunurile pe care le am in posesie?:D....asta ma framanta acum cel mai tare.......sorry daca par mai tare de cap#-o dar meseria mea e departe departe de asemenea probleme
Hmmmm......vad ca punctele de vedere sunt diferite in ceea ce priveste evolutia acestui caz....sincer sa fiu si eu ma intreb care ar putea fi finalul tinand cont ca aceste rufe se spala in familie....sau ce a mai ramas din ea:">Problematica nu este chiar asa simpla....mi-ar trebui 3 zile numai sa explic aici in ce consta datoria si care este acum stadiul....razboiului.cert este ca la acest moment procesul...sau sa ma exprim corect procesele (pentru ca sunt 2:D) sunt abia la inceput....adica avem deja 3 infatisari si se lasa cu amanari gramada.Situatia este destul de complicata tinand cont ca daca se va ajunge la executarea apartamentului sechestrat 2 membri ai "minunatei" familii vor ramane in strada...ceea ce nu vreau si nu pot sa cred ca se va intampla.Nimeni nu cred ca este suficient de.....incat sa dea din mana un ap cu o valoare de piata estimata undeva la 60-70 mii euroi pentru o amarata de datorie de 40. In al doilea rand daca vanzarea la licitatie a acelui ap nu acopera datoria si va trebui executat si un alt bun (adica ap de 3 camere in care locuiesc eu acum) voi ramane eu impreuna cu sotia in strada.So....lucrurile sunt complicate.Asta gandesc acum cand aproape toata lumea mi-a spus ca atata timp cat exista un sechestru asigurator pe un bun.....la finalul procesului daca nu platesc banii datorati acel bun va fi executat si daca nu se scot banii se orienteaza catre alte bunuri.Dar asta nu ma linisteste complet (in primul rand nu vreau sa vad pe nimeni in strada pentru orgoliul unui frate idiot...scuze exprimarea). Ma intreb ce se va intampla daca dimpotriva la finalul procesului nu se tine cont de bunul sechestrat si se executa orice bun aflat in posesia mea.......la alegerea celorlalti frati...este logic ca vor cere executarea ap in care locuiesc eu.Deci....cum rezolv situatia?
mama ce amploare poate sa ia o biata intrebare:D.Problema se poate pune si altfel.....daca sa zicemfacem o vanzare pe bune...unui necunoscut fara intelegeri secrete si alte cele....situatia nu poate fi reluata?Ca de ce a cump un ap cand ar fi putut sa se intereseze in ce litigii ma scald eu si alte cele?Ca pana la urma ne invartim intr-un cerc vicios.Iar in ceea ce priveste datoriile de care nu o sa scap toata viata(cica) daca ar fi fost adevarate poate nu ma suparam (zic eu) dar cand cineva incearca prin orice mijloace sa stoarca bani de la tine.....incepi sa gandesti si altfel.Nu am pretentia ca in aceasta situatie am fost usa de biserica....dar deja se incearca sa se ia si ce nu li se cuvine si asta ma deranjeaza foarte tare.Eu am cautat o solutie prin care nici un ap sa nu fie pierdut....mai exact in contul datoriei am vrut sa le cedez 100% ap de 2 camere (cele 98% pe care le detin)...daca ei nu doresc asta eu ce sa fac?Puneti-va in locul meu si spuneti-mi va rog daca puteti care ar fi varianta pe care ati alege-o?
:Ddin cate stiam eu....asa pe departe si nu sunt sigur ca se aplica in situatia asta......cand discutam despre sume apreciabile cu o valoare de....(scrie la lege :))martorii nu prea au ce cauta.Si in plus intrebarea logica si simpla care se pune ...de unde stie martorul respectiv ce si cum a avut tata socrul?ca pana la urma nu a stat langa el cand numara banii......ma gandesc:-/
Hmm....nu vreau sa creez dispute interminabile pe aceasta tema.....nu ca nu mi-ar prinde bine:D....in principiu ca sa lamuresc problema cat de cat....socrul cunoaste foarte bine problema.Tot socrul este cel care a sugerat aceasta posibilitate dar in aceiasi masura ne este teama sa nu complicam si mai mult lucrurile. Nu exista mai multi creditori si doar un frate care ar avea dreptul sa solicite ceva....numai ca celalalt il sustine si financiar si moralX-(.Dintr-un anumit punct de vedere nu mi-e frica ca socrul ar ceda ceva cumva la un interogatoriu....cat despre martori....care ar fi aia?:D
intr-adevar imi cam risipesti siguranta oferita de posibilitatea realizarii actului de v-c dar din cunostintele mele nu ar fi prima "smecherie" realizata in lumea asta....asa cum pui problema inseamna ca orice as face va trebui ca acel ap de 3 camere sa-l vand pe bune si mai departe vedem noi....asta este ceea ce inteleg:O!!!O intrebare la care nu mi-a raspuns nimeni si care m-ar face sa-mi revizuiesc atitudinea este.....atata timp cat exista un ap sechestrat creditorii mei pot alege bunurile care vor fi executate sau nu?
Multumesc pentru raspuns.....am inteles perfect si sincer este ceea ce-mi doream sa aud!!!Vreau doar sa ma asigur ca prin asta nu o sa bag in belele un om minunat care m-a ajutat chiar si atunci cand nu era nevoie.Multumesc pentru raspuns.....