avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR....UN SFAT URGENT!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR....UN SFAT URGENT!!

O sa incerc sa explic situatia cat mai bine pentru aprimi un sfat cat se poate de bun in situatia data! Suntem 3 frati...cei 2 frati mai mari prin diverse modalitati (nu tocmai corecte din punctul meu de vedere dar nu asta are imp acum) au dovedit si vor obtine(probabil) in instanta o decizie cum ca le-as datora o suma de 40000 euro. Am in propietate un ap de 3 camere in care locuiesc cu sotul meu si inca 98% dintr-un ap de 2 camere unde locuieste mama si un frate.Pe ap de 2 camere a fost instituit sechestrul asigurator.Am inteles ca daca din vanzarea ap sechestrat nu se obtine suma datorata executarea poate fi extinsa si asupra altor bunuri pe care le detin (mai exact ap de 3 camere). Cum as putea sa impiedic acest lucru? Sau mai exact spus vanzarea ap de 3 camere pe care il detin deocamdata in favoarea tatalui sotului meu ar putea impiedica extinderea executarii asupra acelui ap?Exista posibilitatea ca acel act de vanzare cumparare pe care doresc sa-l fac cu socrul meu sa fie declarat nul sau atacat in instanta sau dumnezeu mai stie ce astfel incat ap sa poata fi executat?Un sfat va rog pentru ca nu stiu ce sa mai cred.....VA ROG
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:00, 13 Februarie 2007

O sa incerc sa explic situatia cat mai bine pentru aprimi un sfat cat se poate de bun in situatia data! Suntem 3 frati...cei 2 frati mai mari prin diverse modalitati (nu tocmai corecte din punctul meu de vedere dar nu asta are imp acum) au dovedit si vor obtine(probabil) in instanta o decizie cum ca le-as datora o suma de 40000 euro. Am in propietate un ap de 3 camere in care locuiesc cu sotul meu si inca 98% dintr-un ap de 2 camere unde locuieste mama si un frate.Pe ap de 2 camere a fost instituit sechestrul asigurator.Am inteles ca daca din vanzarea ap sechestrat nu se obtine suma datorata executarea poate fi extinsa si asupra altor bunuri pe care le detin (mai exact ap de 3 camere). Cum as putea sa impiedic acest lucru? Sau mai exact spus vanzarea ap de 3 camere pe care il detin deocamdata in favoarea tatalui sotului meu ar putea impiedica extinderea executarii asupra acelui ap?Exista posibilitatea ca acel act de vanzare cumparare pe care doresc sa-l fac cu socrul meu sa fie declarat nul sau atacat in instanta sau dumnezeu mai stie ce astfel incat ap sa poata fi executat?Un sfat va rog pentru ca nu stiu ce sa mai cred.....VA ROG
daca tu esti titularul contractului pe apartamentul cu 3 camere, vinde de urgenta si cu aceeasi urgenta inscrie la cartea funciara noul proprietar.
mergi miine la notar spunei ca vrei sa vinzi repede si incearca sa-l convingi sa ceara un extras de carte funciara in scopul de a bloca orice inscriere timp de 5 zile.( pt. autentificare act, stie el despre ce este vorba !) .daca nu ai perfectat actele in 5 zile, il rogi iar pe notar sa mai ceara un extras de carte funciara... si tot asa pina la vinzare si inscrierea noului proprietar in registrul de carte funciara.
blocarea cartii funciare se face tocmai in scopul ca eventualii creditori sa nu-si poata inscrie dreptul de creanta (sechestru, etc.).
contractul de v-c pe care il inchei nu poate fi atacat cu nulitate absoluta atit timp cit imobilul e liber de sarcini.
succes!
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Cea mai simpla metoda de a opri executarea asupra celui de al doilea apartament e sa platiti de buna voie diferenta ramasa. (poate nu ramane cine stie ce)
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2007
o_mores, utilizator
Asa este un pasiv de 40.000 de euro voi avea oricum (va ca nu se tine cont nicaieri daca este sau nu pe drept acest pasiv) dar deoarece nu ete tocmai corect ceea ce au facut cei doi frati intreb si caut modalitati prin care cei doi sa puna mana pe cat mai putini bani. Si in plus imi pun intrebarea la finalul procesului cand vor avea decizia pentru suma datorata nu vor putea sa aleaga ce bun se va executa?Nu vor putea sa aleaga ca primul bun executat sa fie ap de 3 camere si nu cel sechestrat de 2 camere?Intreb toate aceste lucruri pentru ca ceea ce fac ei este o marsavieX-(.......as vrea sa gasesc o posibilitate prin care ei sa poata executa DOAR ap sechestrat deja si sa nu ma mai tarasca prin tribunale pe mine sau socrul meu in cazul in care voi face actul de v-c cu acesta
micdetot, chiar nu ai inteles raspunsul meu la problema ta ?
vinde linistit si repede apartamentul, ca nu se poate ataca contractul pe care-l vei incheia cu socru'tu.
daca mai intirzii mult o sa ai alt sechestru si ce-ai rezolvat?

Alte discuții în legătură

Ratele socrului ne poate afecta??? ancabc ancabc buna ziua. aceasi problema o are si socrul meu , neplatindu-si ratele sa ajuns la o suma mare din penalitati, bani fiind luati si cheltuiti in afara casei. noi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparere legal???? cauntech cauntech M-am casatorit in 2008 dupa care impreuna cu sotul am plecat in Grecia la munca.Am nascut 2 gemeni si ne-am intors in Romania sa ne cumparam o casa.Soacra mea, ... (vezi toată discuția)
Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)