avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ratele socrului ne poate afecta???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ratele socrului ne poate afecta???

buna ziua. aceasi problema o are si socrul meu , neplatindu-si ratele sa ajuns la o suma mare din penalitati, bani fiind luati si cheltuiti in afara casei. noi am facut contract de vanzare cumparare pe apartamentul socrilor catre noi fara nici o clauza , ca de la strain la strain. putem fi afectati de datoriile lor in cazul in care nu le plateste??? se poate pune sechestru pe apartament daca acesta nu le mai apartine?
deoarece nu are cu ce sa le plateasca.

noi am facut acest contract de vanzare cumparare deoarece apartamentul era pe cale de a fi scos la licitatie datorita datoriile la intretinere care nu erau achitate . valoarea datoriilor era destul de mare vorbesc despre 150 mil la intretinere , 35 mil la impozit si vreo 19 mil la salubrizare, astea find platite de noi . am acceptata ca socrul meu sa ramana in apartament pana finalizam renovarea lui dar cu conditia sa isi plateasca intretinerea. acestea s-au intamplat in august 2009. cum m-am trezit iar cu trimiterea in judecata deoarece el nu a achitat nimic la intretinere aceasta ridicanduse undeva la 25 mil. suma pe care nu vrea sa o achite. cerandu-i sa paraseasca locuinta a refuzat. cum pot face ca acesta sa paraseasca locuinta???
Cel mai recent răspuns: ancabc , utilizator 13:44, 31 Mai 2010
Sa stiti ca exista posibilitatea pentru creditori de a cere revocarea contractului de vanzare-cumparare , incercand sa dovedeasca faptul ca vanzarea s-a efectuat cu rea-credinta si in frauda lor, pentru a evita executarea silita.
Totusi, chiar daca nu se va ajunge aici si socrul dvs. v-a vandut fara nicio clauza, nu stiu cum va puteti gandi sa il scoateti afara din apartament...adica, ar mai avea unde sa se duca?
Din pacate trebuie sa achitati datoriile la intretinere daca nu vreti sa achitati si cheltuieli de judecata si de executare.
Socrul nu are bani poate sa achite intretinerea si atunci singura solutie este sa o achitati dvs.
multumesc pentru raspuns, bineinteles ca vom achita tot noi datoriile, da socrul meu are unde sa se duca, dar nu stiu daca va fi de acord deoarece acolo nu are conditiile care le-am facut noi in apartament. socrul meu odata ce are bani pt bautura si tigari, vicii la care nu vrea sa renunte. Nu vrea sa palteasca i-am oferit posibilitattea de a face un car dar nu vrea sa-l plateasca.
De metehnele mentionate nu se lasa nimeni, iar atata vreme cat exista cineva care achita datoriile e super pentru socru, frate sau orice alt grad de rudenie.
Vorbesc in cunostinta de cauza - toati cei care fumeaza/beau vor avea mereu bani pentru aceste vicii cheltuielile de intretinere si alte utilitati nu sunt chiar asa de urgente deci....
Daca are unde sa locuiasca ar fi bine sa-l lamuriti ca e necesar sa se relocheze nu de alta dar va face rau la sanatate, la buzunar si relatiile de familie se vor deteriora existand motiv de cearta.
exact de aceste consecinte ale viciilor lui imi este frica. va multumesc pentru raspuns, si sper sa ajungem la o intelegere cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ratelor la banca de catre urmasi enisirin enisirin Am o rugaminte: tatal unui prieten a decedat.Domnul facuse un imprumut, fara asigurare de viata, fara sa spuna sotiei suma reala imprumutata si a folosit banii ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare. Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere înainte de dezbaterea succesiunii ion mirela ion mirela buna ziua. as dori sa stiu daca se poate face un contract de vanzare cumpărare cu clauza de întreținere fara a se fi facut succesiunea de după ce a murit ... (vezi toată discuția)