avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata ratelor la banca de catre urmasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata ratelor la banca de catre urmasi

Am o rugaminte: tatal unui prieten a decedat.Domnul facuse un imprumut, fara asigurare de viata, fara sa spuna sotiei suma reala imprumutata si a folosit banii in afara casei.Asa ca acum banca le solicita returnarea banilor, si toti se simt nedreptatiti.Trebuie sa plateasca pt cine stie ce 'nazdravanii' extra conjugale.Si sotia si copiii.Intrebare: impotriva cui se va indrepta banca? a mamei, a copiilor care sunt majori si casatoriti si cu venituri deja micsorate de propriile lor rate?apartamentul parintilor este folosit pentru a gira alt imprumut...ale copiilor sunt luate prin credit si platesc la ele...ce vor face?multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: enisirin , utilizator 17:43, 25 Mai 2010
Banca se va indrepta impotriva mostenitorilor defunctului.Daca acestia au acceptat mostenirea de pe urma defunctului, sub beneficiu de inventar, vor raspunde in mod solidar, doar in limita patrimoniului succesoral.

Daca acceptarea s-a facut "pur si simplu", atunci vor raspunde si cu bunurile personale, pana la achitarea integrala a debitului, ce probabil va cuprinde si dobanzi, penalitati, cheltuieli de executare.
va multumesc pt rapiditate.insa sincer nu am inteles in totalitate.:">imi puteti spune putin mai clar?nu stiu ce inseamna beneficiu de inventar, sau pur si simplu.#-o
buna ziua. aceasi problema o are si socrul meu , neplatindu-si ratele sa ajuns la o suma mare din penalitati, bani fiind luati si cheltuiti in afara casei. noi am facut contract de vanzare cumparare pe apartamentul socrilor catre noi fara nici o clauza , ca de la strain la strain. putem fi afectati de datoriile lor in cazul in care nu le plateste??? se poate pune sechestru pe apartament daca acesta nu le mai apartine?
deoarece nu are cu ce sa le plateasca.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ancabc, utilizator
noi am facut acest contract de vanzare cumparare deoarece apartamentul era pe cale de a fi scos la licitatie datorita datoriile la intretinere care nu erau achitate . valoarea datoriilor era destul de mare vorbesc despre 150 mil la intretinere , 35 mil la impozit si vreo 19 mil la salubrizare, astea find platite de noi . am acceptata ca socrul meu sa ramana in apartament pana finalizam renovarea lui dar cu conditia sa isi plateasca intretinerea. acestea s-au intamplat in august 2009. cum m-am trezit iar cu trimiterea in judecata deoarece el nu a achitat nimic la intretinere aceasta ridicanduse undeva la 25 mil.#-o suma pe care nu vrea sa o achite. cerandu-i sa paraseasca locuinta a refuzat. cum pot face ca acesta sa paraseasca locuinta??? :sorry:
enisirin a scris:

va multumesc pt rapiditate.insa sincer nu am inteles in totalitate.:">imi puteti spune putin mai clar?nu stiu ce inseamna beneficiu de inventar, sau pur si simplu.#-o


Beneficiul de inventar este o modalitate a acceptarii succesiunii, modalitate caracterizata prin aceea ca mostenitorul beneficiar va fi obligat la plata datoriilor succesiunii numai in limita valorii mostenite si numai cu bunurile din succesiune. Prin urmare, prin acceptarea beneficiara urmata de un inventar al bunurilor succesiunii, patrimoniul initial al mostenitorului va fi distinct de patrimoniul succesoral si va fi pus la adapost de urmarirea creditorilor. Acceptarea sub beneficiu de inventar nu mai poate fi facuta de catre mostenitorul care anterior a acceptat pur si simplu succesiunea. Este indicata in acele succesiuni in care exista suspiciunea ca pasivul mostenirii ar putea depasi activul sau acolo unde, chiar daca activul depaseste pasivul, bunurile lasate de defunct sunt greu de valorificat in cadrul vanzarii silite, creditorii fiind mai avantajati (si, evident, mai tentati) de urmarirea altor bunuri ale mostenitorilor.

Fata de mostenitorul beneficiar, mostenitorul care accepta pur si simplu va fi obligat la plata datoriilor succesiunii cu toata averea sa, creditorii succesiunii putand urmari intregul sau patrimoniu (atat bunurile mostenite, cat si bunurile dobandite din afara succesiunii).

Alte discuții în legătură

Vaduva este obligata sa achite datoriile decedatului? Delya Db Delya Db Tatal meu a luat acum cativa ani un credit doar cu buletinul (25 mil), asa, de capul lui.Neprimind niciodata vreun desfasurator cu ratele lunare ce le avea de ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune marinarul marinarul am un frate care s-a sinucis..a avut lipsa in gestiune..vreau sa stiu cine plateste lipsa din gestiune?? (vezi toată discuția)