avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR....UN SFAT URGENT!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR....UN SFAT URGENT!!

O sa incerc sa explic situatia cat mai bine pentru aprimi un sfat cat se poate de bun in situatia data! Suntem 3 frati...cei 2 frati mai mari prin diverse modalitati (nu tocmai corecte din punctul meu de vedere dar nu asta are imp acum) au dovedit si vor obtine(probabil) in instanta o decizie cum ca le-as datora o suma de 40000 euro. Am in propietate un ap de 3 camere in care locuiesc cu sotul meu si inca 98% dintr-un ap de 2 camere unde locuieste mama si un frate.Pe ap de 2 camere a fost instituit sechestrul asigurator.Am inteles ca daca din vanzarea ap sechestrat nu se obtine suma datorata executarea poate fi extinsa si asupra altor bunuri pe care le detin (mai exact ap de 3 camere). Cum as putea sa impiedic acest lucru? Sau mai exact spus vanzarea ap de 3 camere pe care il detin deocamdata in favoarea tatalui sotului meu ar putea impiedica extinderea executarii asupra acelui ap?Exista posibilitatea ca acel act de vanzare cumparare pe care doresc sa-l fac cu socrul meu sa fie declarat nul sau atacat in instanta sau dumnezeu mai stie ce astfel incat ap sa poata fi executat?Un sfat va rog pentru ca nu stiu ce sa mai cred.....VA ROG
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:00, 13 Februarie 2007
Vad ca ti-e drag de mine...:">

Nu prea te pot ajuta ca sa n earati cat de bine poti lamuri/comenta, sorry... pur si simplu a fost o greseala de redactare - lipseste "/" dintre cuvinte.:P

P.S. Daca vrei, ne jucam de-a ironia, da' nu aici:D; nu cred ca are nimeni chef sa ne "citeasca", mai ales cei care posteaza intrebareaB-). Asa ca... hai s-o facem privat (mesaj).;)
vai ne-nicku-le, departe de mine gindul ironiei !:P
pur si simplu mi-a placut sa discutam in contradictoriu pe problema omului .;)

asa ca: micdetot angajeaza un avocat in problema pe care o ai. ai primit multe rapunsuri bune, dar neavind cunostinte juridice nu le prea intelegi si pui si mai multe intrebari.
speta nu-i chiar simpla - chiar daca mie mi se pare simpla ;)- ( cu atit mai mult cu cit ai si un sechestru).
oricum, din toate postarile pe topicul tau ai aflat cite ceva.
succes!
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date...chiar daca ele au fost in contradictoriu.Un avocat angajat pentru aceasta problema exista....si se ocupa(dupa cum am mai spus procesul este in desfasurare).De fapt si de drept problema la care as fi vrut un raspuns ferm (si sincer nu l-am prea capatat sau nu l-am inteles eu....mai degraba:D) este urmatoarea:ce se va intampla la finalul procesului daca nu voi avea sa le dau banii.......vor executa intai bunul sechestrat pt ca asa spune legea (daca o spune asa) sau creditorii mei au dreptul sa aleaga dintre bunurile pe care le am in posesie?:D....asta ma framanta acum cel mai tare.......sorry daca par mai tare de cap#-o dar meseria mea e departe departe de asemenea probleme
Raspunsul meu e in contextul:D: creditorii cu care te judeci au pus si sechestru
Mai intai se vor indestula din bunul sechestrat. Daca acesta nu e indestulator pentru a acoperi creanta, ei cauta si alte bunuri.
Dar nu ne-ai povestit cum te-ai ales cu cei 40.000. Poate exista vreo sansa ....desi zici ca fratii "au devedit". Cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ratele socrului ne poate afecta??? ancabc ancabc buna ziua. aceasi problema o are si socrul meu , neplatindu-si ratele sa ajuns la o suma mare din penalitati, bani fiind luati si cheltuiti in afara casei. noi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparere legal???? cauntech cauntech M-am casatorit in 2008 dupa care impreuna cu sotul am plecat in Grecia la munca.Am nascut 2 gemeni si ne-am intors in Romania sa ne cumparam o casa.Soacra mea, ... (vezi toată discuția)
Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)