avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR....UN SFAT URGENT!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR....UN SFAT URGENT!!

O sa incerc sa explic situatia cat mai bine pentru aprimi un sfat cat se poate de bun in situatia data! Suntem 3 frati...cei 2 frati mai mari prin diverse modalitati (nu tocmai corecte din punctul meu de vedere dar nu asta are imp acum) au dovedit si vor obtine(probabil) in instanta o decizie cum ca le-as datora o suma de 40000 euro. Am in propietate un ap de 3 camere in care locuiesc cu sotul meu si inca 98% dintr-un ap de 2 camere unde locuieste mama si un frate.Pe ap de 2 camere a fost instituit sechestrul asigurator.Am inteles ca daca din vanzarea ap sechestrat nu se obtine suma datorata executarea poate fi extinsa si asupra altor bunuri pe care le detin (mai exact ap de 3 camere). Cum as putea sa impiedic acest lucru? Sau mai exact spus vanzarea ap de 3 camere pe care il detin deocamdata in favoarea tatalui sotului meu ar putea impiedica extinderea executarii asupra acelui ap?Exista posibilitatea ca acel act de vanzare cumparare pe care doresc sa-l fac cu socrul meu sa fie declarat nul sau atacat in instanta sau dumnezeu mai stie ce astfel incat ap sa poata fi executat?Un sfat va rog pentru ca nu stiu ce sa mai cred.....VA ROG
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:00, 13 Februarie 2007
In cazul in care sunt mai multi creditori pe urmale tale, bineinteles ca cei care nu au "participat" la sechestrarea apartamentului, nu se vor indrepta spre acesta, ci spre alt bun, liber. Nu ar avea sens sa se bata toti pe acelasi bun, care nu se stie nici daca le-ar satisface creantele....

O intrebare la care nu mi-a raspuns nimeni si care m-ar face sa-mi revizuiesc atitudinea este.....atata timp cat exista un ap sechestrat creditorii mei pot alege bunurile care vor fi executate sau nu?

sorry, dar am uitat sa-ti raspund la problema aceasta :
din pacate: da, creditorii tai pot face asta.
potrivit art.492(1) cpc:"creditorul ipotecar poate urmari in acelasi timp si imobilele neipotecate ale debitorului sau".
asa ca vezi cum faci sa vinzi...ieri!

ne_nicku : este adevarat, dar creditorul mai trebuie sa probeze si reaua-credinta (buna-credinta se presupune totdeauna :art.960, art.1899 c.civ.). vorbim de un contract de v-c, nu de o donatie.
or, daca socru' su nu avea cunostinta, la momentul incheierii contractului de v-c , de litigiul in care se afla micdetot...greu de probat reaua-credinta (doar daca socru, luat tare la interogatoriu, marturiseste ! :D). pentru a proba reaua credinta nu este suficienta rudenia.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Nu am spus ca ar fi de plano de rea-credinta:O
Sfatul meu a fost unul preventiv; ar fi mai usor de dovedit reaua-credinta atunci cand cumparatorul este tata/socru si... bineinteles nu doar bazat exclusiv pe rudenia/afinitatea dintre cei doi. Se va intra in amanunte - de ce a cumparat, avea nevoie, cu ce bani a cumparat, de cand a fost vorba sa cumpere, etc.... iar un interogatoriu bine pus la punct,cu martori care se pierd....
atentie mare, exista pericolul.
da, ai dreptate.:D
am vazut contracte de v-c anulate pt. mai putin.:P
Hmm....nu vreau sa creez dispute interminabile pe aceasta tema.....nu ca nu mi-ar prinde bine:D....in principiu ca sa lamuresc problema cat de cat....socrul cunoaste foarte bine problema.Tot socrul este cel care a sugerat aceasta posibilitate dar in aceiasi masura ne este teama sa nu complicam si mai mult lucrurile. Nu exista mai multi creditori si doar un frate care ar avea dreptul sa solicite ceva....numai ca celalalt il sustine si financiar si moralX-(.Dintr-un anumit punct de vedere nu mi-e frica ca socrul ar ceda ceva cumva la un interogatoriu....cat despre martori....care ar fi aia?:D

Alte discuții în legătură

Ratele socrului ne poate afecta??? ancabc ancabc buna ziua. aceasi problema o are si socrul meu , neplatindu-si ratele sa ajuns la o suma mare din penalitati, bani fiind luati si cheltuiti in afara casei. noi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparere legal???? cauntech cauntech M-am casatorit in 2008 dupa care impreuna cu sotul am plecat in Grecia la munca.Am nascut 2 gemeni si ne-am intors in Romania sa ne cumparam o casa.Soacra mea, ... (vezi toată discuția)
Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)