avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR....UN SFAT URGENT!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR....UN SFAT URGENT!!

O sa incerc sa explic situatia cat mai bine pentru aprimi un sfat cat se poate de bun in situatia data! Suntem 3 frati...cei 2 frati mai mari prin diverse modalitati (nu tocmai corecte din punctul meu de vedere dar nu asta are imp acum) au dovedit si vor obtine(probabil) in instanta o decizie cum ca le-as datora o suma de 40000 euro. Am in propietate un ap de 3 camere in care locuiesc cu sotul meu si inca 98% dintr-un ap de 2 camere unde locuieste mama si un frate.Pe ap de 2 camere a fost instituit sechestrul asigurator.Am inteles ca daca din vanzarea ap sechestrat nu se obtine suma datorata executarea poate fi extinsa si asupra altor bunuri pe care le detin (mai exact ap de 3 camere). Cum as putea sa impiedic acest lucru? Sau mai exact spus vanzarea ap de 3 camere pe care il detin deocamdata in favoarea tatalui sotului meu ar putea impiedica extinderea executarii asupra acelui ap?Exista posibilitatea ca acel act de vanzare cumparare pe care doresc sa-l fac cu socrul meu sa fie declarat nul sau atacat in instanta sau dumnezeu mai stie ce astfel incat ap sa poata fi executat?Un sfat va rog pentru ca nu stiu ce sa mai cred.....VA ROG
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:00, 13 Februarie 2007
Multumesc pentru raspuns.....am inteles perfect si sincer este ceea ce-mi doream sa aud!!!Vreau doar sa ma asigur ca prin asta nu o sa bag in belele un om minunat care m-a ajutat chiar si atunci cand nu era nevoie.Multumesc pentru raspuns.....
Nu vreau sa-ti risipesc siguranta oferita,#-o insa creditorii tai ar putea introduce o actiune revocatorie, ce ar avea ca efect inopozabilitatea actului facut de tine cu socrul, adica ei vor putea urmari bunul vandut de tine.
Una din conditiile admisibilitatii acestei actiuni este frauda tertului, adica tertul sa stie ca tu ai vandut ca sa scapi de creditori.
Si nu cred ca va fi foarte greu da dovedit asta.. doar ti-e socru...
Ideea cu vanzarea e buna, insa va trebui sa gasesti alti cumparatori, intre care sa nu se faca o legatura intre tine si ei.
Nu vreau sa-ti risipesc siguranta oferita,#-o insa creditorii tai ar putea introduce o actiune revocatorie, ce ar avea ca efect inopozabilitatea actului facut de tine cu socrul, adica ei vor putea urmari bunul vandut de tine.
Una din conditiile admisibilitatii acestei actiuni este frauda tertului, adica tertul sa stie ca tu ai vandut ca sa scapi de creditori.
Ideea cu vanzarea e buna, insa va trebui sa gasesti alti cumparatori, intre care sa nu se faca o legatura intre tine si ei.
intr-adevar imi cam risipesti siguranta oferita de posibilitatea realizarii actului de v-c dar din cunostintele mele nu ar fi prima "smecherie" realizata in lumea asta....asa cum pui problema inseamna ca orice as face va trebui ca acel ap de 3 camere sa-l vand pe bune si mai departe vedem noi....asta este ceea ce inteleg:O!!!O intrebare la care nu mi-a raspuns nimeni si care m-ar face sa-mi revizuiesc atitudinea este.....atata timp cat exista un ap sechestrat creditorii mei pot alege bunurile care vor fi executate sau nu?

Alte discuții în legătură

Ratele socrului ne poate afecta??? ancabc ancabc buna ziua. aceasi problema o are si socrul meu , neplatindu-si ratele sa ajuns la o suma mare din penalitati, bani fiind luati si cheltuiti in afara casei. noi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparere legal???? cauntech cauntech M-am casatorit in 2008 dupa care impreuna cu sotul am plecat in Grecia la munca.Am nascut 2 gemeni si ne-am intors in Romania sa ne cumparam o casa.Soacra mea, ... (vezi toată discuția)
Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)