avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR....UN SFAT URGENT!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR....UN SFAT URGENT!!

O sa incerc sa explic situatia cat mai bine pentru aprimi un sfat cat se poate de bun in situatia data! Suntem 3 frati...cei 2 frati mai mari prin diverse modalitati (nu tocmai corecte din punctul meu de vedere dar nu asta are imp acum) au dovedit si vor obtine(probabil) in instanta o decizie cum ca le-as datora o suma de 40000 euro. Am in propietate un ap de 3 camere in care locuiesc cu sotul meu si inca 98% dintr-un ap de 2 camere unde locuieste mama si un frate.Pe ap de 2 camere a fost instituit sechestrul asigurator.Am inteles ca daca din vanzarea ap sechestrat nu se obtine suma datorata executarea poate fi extinsa si asupra altor bunuri pe care le detin (mai exact ap de 3 camere). Cum as putea sa impiedic acest lucru? Sau mai exact spus vanzarea ap de 3 camere pe care il detin deocamdata in favoarea tatalui sotului meu ar putea impiedica extinderea executarii asupra acelui ap?Exista posibilitatea ca acel act de vanzare cumparare pe care doresc sa-l fac cu socrul meu sa fie declarat nul sau atacat in instanta sau dumnezeu mai stie ce astfel incat ap sa poata fi executat?Un sfat va rog pentru ca nu stiu ce sa mai cred.....VA ROG
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:00, 13 Februarie 2007
creditorii fiind terti fata de contract, pot face uz si de martori, ca mijloace de proba....si nu e musai ca acestia sa fi asistat la incheierea contractului....
Eu nu inteleg un lucru. Bine, sa zicem ca apartamentul asta este vandut cuiva si nimeni nu se opune. (desi ma indoiesc)

Ce se intampla mai departe vine sfarsitul lumii? :O

Daca banii aia trebuie dati, nu o sa fie recuperati din bunurile viitoare? Adica cineva isi imagineaza ca scapa asa usor pt ca intr-un anumit moment nu are cu ce plati?
ba da, se recupereaza daca debitorul are bunuri daca nu... nu.
si apoi nimeni nu este obligat la nesfirsit, executarea silita se mai prescrie.

vis-a-vis de martorii creditorului : sa spuna ce?
micdetot spune clar ca doar ei stiu de ce vind (socru, el/ea, sotul... si atit)
daca debitorul are un avocat bun, la interogatoriul presupusilor martori, poate demasca o eventuala marturie mincinoasa , nu?
mama ce amploare poate sa ia o biata intrebare:D.Problema se poate pune si altfel.....daca sa zicemfacem o vanzare pe bune...unui necunoscut fara intelegeri secrete si alte cele....situatia nu poate fi reluata?Ca de ce a cump un ap cand ar fi putut sa se intereseze in ce litigii ma scald eu si alte cele?Ca pana la urma ne invartim intr-un cerc vicios.Iar in ceea ce priveste datoriile de care nu o sa scap toata viata(cica) daca ar fi fost adevarate poate nu ma suparam (zic eu) dar cand cineva incearca prin orice mijloace sa stoarca bani de la tine.....incepi sa gandesti si altfel.Nu am pretentia ca in aceasta situatie am fost usa de biserica....dar deja se incearca sa se ia si ce nu li se cuvine si asta ma deranjeaza foarte tare.Eu am cautat o solutie prin care nici un ap sa nu fie pierdut....mai exact in contul datoriei am vrut sa le cedez 100% ap de 2 camere (cele 98% pe care le detin)...daca ei nu doresc asta eu ce sa fac?Puneti-va in locul meu si spuneti-mi va rog daca puteti care ar fi varianta pe care ati alege-o?

daca sa zicemfacem o vanzare pe bune...unui necunoscut fara intelegeri secrete si alte cele....situatia nu poate fi reluata?Ca de ce a cump un ap cand ar fi putut sa se intereseze in ce litigii ma scald eu si alte cele?

pt. incheierea unui contract de v-c, singurul in masura sa faca "o verificare' DOAR ASUPRA IMOBILULUI pe care il vinzi, este notarul, care verifica la CF, printre altele si sarcinile respectivului imobil. faptul ca tu ai un litigiu cu un alt imobil nu-l prea intereseaza pe notar. (si ma gindesc ca nu le vei spune tu comparatorilor).

in rest , ti-am spus: orice executare silita se prescrie, deci nu te vor urmari toata viata.

Alte discuții în legătură

Ratele socrului ne poate afecta??? ancabc ancabc buna ziua. aceasi problema o are si socrul meu , neplatindu-si ratele sa ajuns la o suma mare din penalitati, bani fiind luati si cheltuiti in afara casei. noi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparere legal???? cauntech cauntech M-am casatorit in 2008 dupa care impreuna cu sotul am plecat in Grecia la munca.Am nascut 2 gemeni si ne-am intors in Romania sa ne cumparam o casa.Soacra mea, ... (vezi toată discuția)
Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)