avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate madrov

Activitate madrov

Decizia de compensare de la ANRP primită pe numele a doi frați după decesul acestora și încheierea dezbaterii succesorale necesită deschiderea unei noi dezbateri pentru ca urmașii să beneficieze de drepturi?
Nu pot solicita sumele de la ANRP pentru că numai unul dintre ei a primit decizia.
Răspuns la discuția Discernământ

Ionut.ion a scris:

Este buna* aceasta expertiza si in cazul in care cineva, un mostenitor, cere in instanta anularea contractului si revenirea la starea initiala datorita lipsei acestei expertize si a istoricului sanitar al domnului ( poate a fost internat la psihiatrie/neurologie vreo data...).

Are în istoricul medical o demență în faza de început .
Probabil are nevoie de un împuternicit care să îl reprezinte.
Ținând cont că propriul copil l-a părăsit în ce condiții poate împuternici pe altcineva ?
Ar fi de mers pe la autoritatea tutelară si de străbătut toată birocrația.
Poate face asta un frate?
Răspuns la discuția Discernământ
Mulțumesc mult.
O persoană de 80ani vrea să vândă o cameră a imobilului în care locuieste.
Cumpărătorul solicită un document medical din care să reiasă că persoana are discernământ.
Cum se poate obține un astfel de act?
Răspuns la discuția pensie de boala sau anticipata?
Multumesc mult.=D>
Buna seara,
Situatia este urmatoarea:Am 63 ani.
M-am pensionat anticipat acum 3 ani,am beneficiat de o ordonanta,inteprinderea fiind pe cale de a se inchide aceasta era procedura,iar cei aproape de pensionare erau primii vizati.
Dupa 2 ani am aflat ca sunt cardiac.
Pentru ca pensia era mica si ordonanta se terminase am fost bucuros sa ma angajez cand s-a ivit ocazia.Oficial,cu renuntare la pensia anticipata.
Doar ca se pare ca boala de care sufar nu-mi mai permite sa muncesc,dupa 2 saptamani m-am internat de urgenta.
Acum am aflat ca diagnosticul ar permite pensionarea pe caz de boala.
Mai pot eu acum sa beneficiez de pensia de invaliditate?