Tatalui meu i-a expirat rovineta pe 30 octombrie 2014. Locuind la tara, s-a deplasat in oras, pe drum national in data de 05 noiembrie 2015 , data la care a si achizitionat rovineta de la Petrom. Nu a fost atent, nu a realizat decat ulterior, la cateva zile ca vanzatorul i-a eliberat rovineta cu data de 10. In aceeasi zi s-a inapoiat la tara. In data de 04 martie a primit proces verbal de constatare a contraventiei, intocmit in data de 16.02.2015 in care se mentioneaza ,,PVCC a fost incheiat in lipsa contravenientului sau a martorilor intrucat constatarea s-a efectuat cu ajutorul mijloacelor tehnice ale sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rivinietei-SIEGMCR" . PV are mentionat numele unui agent si aplicata stampila a Centrului de studii tehnice rutiere si informatica Bucuresti.
Acum tata a auzit si vazut la TV ca PV sunt lipsite de nulitate datorita lipsei semnaturii olografe.
Intrebarea este: Ce sanse de castig are daca contesta amenta de 750 lei pe baza celor mentionate in recursul Avocatului Poporului , decizia Inaltei Curti de casatie si justitie nefiind publicata ? Sau ii recomand sa mearga maine sa plateasca amenda (375 lei) pentru a se incadra in 48 ore.
Astept cu interes raspunsul dv-stra si eventual alte sugestii.
Multumesc anticipat
Care ar fi solutia ca locuinta cumparata de sora mea inainte de casatorie sa nu ajunga la urmasii sotului , dorinta sorei mele fiind de a-i asigura sotului unde sa locuiasca.Nu stim daca la momentul succesiunii acesta va dori sa renunte mai ales ca nu are unde se duce.
Ei au o virsta mai inaintata si nu poate fi vorba de copii , deci la succesiune as urma eu ca sora si sotul ei. Care ar fi cotele? Nu mi se pare normal ca mostenitorii lui sa aiba drept la ceva ce nu a realizat tatal lor.
Sora mea este casatorita si nu are copii din casatoria actuala dar sotul are doi copii dintr-o casatorie anterioara Sora mea are un apartament dobindit anterior casatoriei si nu a realizat bunuri comune in timpul casatoriei si este mostenitoare impreuna cu mine asupra bunurilor parintilor. In conditia decesului sorei mele , cum s-ar realiza succesiunea ? Sotul ei ar avea dreptul si asupra a ce a mostenit sora de la parinti? Si in final in urma decesului sotuluii ce drepturi ar avea copiii acestuia asupra mostenirii, avind in vedere ca ei nu au realizat nimic impreuna. Pot avea dreptul ei chiar si la averea mostenita de sora mea de la parintii mei ?