avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sora mea este casatorita si nu are copii din casatoria actuala dar sotul are doi copii dintr-o casatorie anterioara Sora mea are un apartament dobindit anterior casatoriei si nu a realizat bunuri comune in timpul casatoriei si este mostenitoare impreuna cu mine asupra bunurilor parintilor. In conditia decesului sorei mele , cum s-ar realiza succesiunea ? Sotul ei ar avea dreptul si asupra a ce a mostenit sora de la parinti? Si in final in urma decesului sotuluii ce drepturi ar avea copiii acestuia asupra mostenirii, avind in vedere ca ei nu au realizat nimic impreuna. Pot avea dreptul ei chiar si la averea mostenita de sora mea de la parintii mei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 11:42, 14 Septembrie 2011
Daca sora va deceda inaintea sotului, sotul va mosteni din tot ce are sora.. din bunuri ale dansii si din cele mostenite. Cota de mostenire difera functie de clasa de mostenitori cu care vine in concurs.. cu dvs- sora sau si cu parintii dvs, daca vor fi in viata la data decesului sau daca au/vor avea copii
Pe sotul ei il vor mostenii copiii si ai lui si cei cu sora dvs
Ei au o virsta mai inaintata si nu poate fi vorba de copii , deci la succesiune as urma eu ca sora si sotul ei. Care ar fi cotele? Nu mi se pare normal ca mostenitorii lui sa aiba drept la ceva ce nu a realizat tatal lor.
Veti imparti pe jumatate cu sotul, iar partea sotului, la decesul lui o vor mosteni copiii lui. Daca sotul dansii va deceda inainte, o veti mosteni singura.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Clasa a doua de mostenitori este formata din ascendentii privilegiati si colateralii privilegiati. Deci in cazul decesului sorei dvs, vor veni la mostenire sotul suparvietutor, parintii si dvs.
Cotele sunt urmatoarele: sotul 1/3 iar din 2/3 cota de 1/2 parintii amandoi si 1/2 dvs, sau daca ramane un singur parinte cota de 1/4 din 2/3 iar dvs 3/4 din 2/3.

Sotul sorei 1/3.
parintii amandoi in viata 2/6
dvs 2/6

sau

sotul sorei 1/3
un singur parinte in viata 2/12
dvs 6/12

Atentie daca parintii dvs renunta la mostenire dupa deschiderea succesiunii bineinteles, aceasta va profita si sotului sorei...
Iar la moartea acestuia copii vor mosteni si cota de 1/3 din ce a mostenit de la sora dvs.
Care ar fi solutia ca locuinta cumparata de sora mea inainte de casatorie sa nu ajunga la urmasii sotului , dorinta sorei mele fiind de a-i asigura sotului unde sa locuiasca.Nu stim daca la momentul succesiunii acesta va dori sa renunte mai ales ca nu are unde se duce.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: S-a facut un contract de vanzare-cumparare cu o anumita suma intre parinti si fiu cu uzufruct viager, fiul ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire sora dumitru suiu dumitru suiu Buna seara , Ma numesc Suiu Dumitru,din Botosani si va rog lamuriti-ma in problema de mai jos : am avut o sora ,decedata anul acesta,care a avut un ... (vezi toată discuția)