avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sora mea este casatorita si nu are copii din casatoria actuala dar sotul are doi copii dintr-o casatorie anterioara Sora mea are un apartament dobindit anterior casatoriei si nu a realizat bunuri comune in timpul casatoriei si este mostenitoare impreuna cu mine asupra bunurilor parintilor. In conditia decesului sorei mele , cum s-ar realiza succesiunea ? Sotul ei ar avea dreptul si asupra a ce a mostenit sora de la parinti? Si in final in urma decesului sotuluii ce drepturi ar avea copiii acestuia asupra mostenirii, avind in vedere ca ei nu au realizat nimic impreuna. Pot avea dreptul ei chiar si la averea mostenita de sora mea de la parintii mei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 11:42, 14 Septembrie 2011
Fiind bun propriu, sora dvs poate face cu dvs un contract de vanzare cumparare, un contract de intretinere, nu donatie sa nu fie supusa reductiunii daca incalca rezerva succesorala la un eventual deces al dansei, cu retinerea uzufructului pentru ea si instituirea uzufructului si pentru sotul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: S-a facut un contract de vanzare-cumparare cu o anumita suma intre parinti si fiu cu uzufruct viager, fiul ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire sora dumitru suiu dumitru suiu Buna seara , Ma numesc Suiu Dumitru,din Botosani si va rog lamuriti-ma in problema de mai jos : am avut o sora ,decedata anul acesta,care a avut un ... (vezi toată discuția)