Buna ziua,
Citind in aceste posturi despre problema d-lui Mihai13d m-am gandit sa expun si eu o problema legata de drumul de servitudine:
Am cumparat cu cineva o suprafata de teren si ne-am impacat de la inceput ca eu sa iau partea din spate ,conditia fiind sa facem un drum de servitudine pentru accesul meu ,pe care sa-l suportam impreuna si ne-am inteles ca acesta sa fie de 2m latime si lungimea de 67m.
intre timp persoana cu care am cumparat terenul divorteaza de sotie si la partaj se face si impartirea terenului intre mine si el.aici apare problema legata de drumul de servitudine ,respectiv judecatorul stabileste suprafata de 73 mp in loc de 134mp cat ne intelesesem si cum fusese facuta de un expert memoriul de defalcare a terenului.Cred ca a fost o greseala pe care noi nu am sesizat-o atunci(intre timp am facut si intabularea cu aceeasi greseala) ajudecatorului.
Persoana cu care am luat terenul este de buna credinta,drumul este cum ne-am impacat,adica 2x67m dar nu suntem in regula cu actele.
Ce ar trebui sa fac acum?
Buna ziua.
Vin cu o intrebare legata de HG 1739/2006.
Situatia este urmatoarea:
detin un spatiu de 75mp ,(propietatea firmei noastre)destinat comertului cu amanuntul ,spatiu situat intr-o cladire (hala) in care mai sunt 3 propietari.
Tinand cont ca in HG 1739/2006 la art g se spune ,clădiri sau spaţii amenajate în clădiri, având destinaţia de alimentaţie publică, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 200 mp trebuiesc autorizate de catre ISU inseamna ca spatiul nostru nu trebuie autorizat.
Totusi cei ce la primarie,serviciul autorizari mi-au cerut avizul ISU
Este corect?
Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?
Buna seara,
Multumesc pentru promptitudine.
Afacerea s-a derulat acum 1 luna de zile.Dovada ar fi ca m-am prezentat la depozit la adresa indicata de el unde am si platit.(este vanzator online).
I-am trimis prin mail si cuiul firmei,a facut verificarea pe ROI,acum ramane sa-i trimit 390.
Multumesc,cu stima
Marc
Recent am achizitionat o masina de produs fulgi de gheata din Germania acesta fiind achizitionata pentru utilizare in cadrul firmei.
Totul s-a derulat corect,am inscris firma in ROI ,este valida ,ne-am deplasat personal pentru ridicare .
1. Neamtul ne-a facut factura fara tva dar acum imi scrie si imi cere sa-i trimit documentele de export.
2.Stiu ca acum citiva ani era necesar sa te opresti la vama ungara si ei iti puneau o stampila pe factura,acum nu se mai poate.
3.Trebuie sa platim TVA in Romania(suma facturata este de 2300 euro )?
4.Am inteles ca trebuie sa completam D 390,e necesar trimiterea unei copii firmei din Germania dupa inregistrarea declaratiei la fisc?
5.Mai e necesar altceva inafara de D390?
Multumesc
Revin si cu derularea si rezolvarea acestei probleme.
se face cerere la administratia fiscala (acolo este necesar si cazierul asociatilor sau al asociatului ,dupa caz)si in 24 ore firma va fi valida pe site-ul [ link extern ]
Buna ziua.pe scurt as vrea sa cumpar ceva din Germania,si cei de acolo au verificat firma pe site-ul [ link extern ] )
Am facut si eu verificarea si intradevar nu -mi da datele despre firma.
Unde ar fi greseala?