avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Verificare firma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Verificare firma

Buna ziua.pe scurt as vrea sa cumpar ceva din Germania,si cei de acolo au verificat firma pe site-ul [ link extern ] )
Am facut si eu verificarea si intradevar nu -mi da datele despre firma.
Unde ar fi greseala?
Cel mai recent răspuns: marcel_1961 , utilizator 10:43, 15 August 2013
Din ce data sunteti inregistrat in ROI?
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Revin si cu derularea si rezolvarea acestei probleme.
se face cerere la administratia fiscala (acolo este necesar si cazierul asociatilor sau al asociatului ,dupa caz)si in 24 ore firma va fi valida pe site-ul [ link extern ]
Nici nu am presupus ca nu sunteti inregistrat in ROI. Am crezut ca sunteti inregistrat si nu apare codul d-voastra in VIES.

Si da, trebuie sa va inregistrati in ROI ca sa aveti cod valid pt operatiuni intracomunitare. PT aceasta se depune cererea 095 [ link extern ]

Cererea 095 se depune impreuna cu:

a) certificatele de cazier judiciar eliberate de autorităţile competente din România ale administratorilor, în cazul societăţilor pe acţiuni, inclusiv al celor în comandită pe acţiuni;
b) certificatele de cazier judiciar eliberate de autorităţile competente din România ale administratorilor şi ale asociaţilor care deţin minimum 5% din capitalul social al societăţii, în cazul celorlalte forme de societăţi comerciale;
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc foarte mult pentru sfaturi si pentru operativitate.
Problema a fost rezolvata.
Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comesciala Saniuta Saniuta Ce tipuri de societate comerciala imi da dreptul sa lucrez si in UE si care aste mai avantajoasa ????? (vezi toată discuția)
Facturare firma din franta cris2279 cris2279 Buna ziua, In cazul unui PFA cu norma de venit, care factureaza firma din Franta, ce declaratii trebuie depuse lunar/trimestrial ? Mentionez ca de curand s-a ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Vreau si eu sa stiu care sunt actele necesare inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari a unei firme platitoare de TVA. Multumesc! (vezi toată discuția)