avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate testdrivex5

Activitate testdrivex5

Gata, am fost la Udriste, mi-au dat permisul dupa un an...pff, nu mai pun gura pe bautura ca e belea, ma pot considera norocos. ( nu a fost nevoie sa platesc amenda adminstrativa, nu ii intereseaza pe cei de la Politie ).
Se poate inchide, multumesc.
Răspuns la discuția Dosar penal pentru consum alcool
Greu de spus, norocul meu a fost ca permisul nu a fost vital pentru mine...dar oricum, sa stai aproape 1 an fara sa sti nimic, e urat...probabil aici ar mai trebui lucrat la proceduri in romania, sa se miste totusi mai repede...ai gresit, ok...dar sa se dea o solutie mai repede, sa nu mai stai in tensiune atata timp fara sa sti ce ai de facut :(
Mie mi s-a spus mereu sa astept sa fiu chemat, dar in cazul vostru nu stiu, avand in vedere ca e vorba de contestatie, avocat...cel mai bine sa intrebati acel avocat care sunt procedurile.
0.84 la etilotesc este destul de mult, deobicei la sange iese cam dublu si poate chiar mai mult decat dublu. Procedurile dureaza destul de mult, mai ales daca s-a facut si contestatie. Eu pot spune ca am avut noroc si am primit doar o amenda adtiva, fara trimitere in judecata, etc ( detalii : www.avocatnet.ro/content/for... .

Dar tot a durat 1 an, fara sa contest, fara sa apelez la avocat, am recunoscut mereu fapta.....
Nu stiu ce sa iti zic...decat succes si rabdare multa :)

In cazul in care se ajunge la instanta, permisul se anuleaza, trebuie facuta scoala dinnnou iar examenul se poate sustine dupa ce a trecut 1 an de la pronuntarea sentintei definitive si irevocabile, si probabil trebuie sa expire si eventuala pedeapsa data de instanta...
Am inteles, multumesc tuturor.
O sa revin cu lamurire concreta dupa ce se termina tot ( adica ma vad cu permisul in mana :D ), mie personal mi se pare putin "ciudat" sa nu fiu conditionat de plata amenzii, ma rog, in Romania este posibil orice pana la urma :)
Multumesc dn.Avocat pentru raspuns, desi am citit pe forum despre cateva cazuri, sa zicem, ciudate...ca permisul se suspenda incepand cu data emiterii SUP, etc.
In fine, cel mai bine ma duc la politie si aflu exact, dar mai intai trebuie sa vad si exact unde trebuie platite acele sume.
Buna seara.
In iunie 2012 am fost oprit pentru control, la etilotest am avut 0,45 alcool in aerul expirat, am fost dus la IML mi s-a luat sange, etc... pana ianuarie 2013 nu am stiut nimic de caz, in jur de 20.01.2013 am fost sunat de un politist sa ma prezint la Politie pentru declaratii, am fost, am declarat...mi s-a spus ca trebuie sa fac recalcuare ( desi eu nu am cerut dar se pare ca se dapsisera 30 de min de la momentul opririi pana la prima proba, ma rog ) pe care e de preferat sa o platesc ( 510 ron ) ca altfel va dura foarte foarte mult, am fost am platit si pe vreo 10 aprilie ma cheama iar politistul respectiv pentru alte declaratii, mi-a aratat rezultatul recalcularii ( 1.00 alcoolemie estimata la momentul opririi ) si mi-a spus ca trimite dosarul la parchet pentru demersuri. In jur de 20 mai sunt sunat de la parchet, mai ma duc si acolo sa dau o declaratie, asta pe scurt.
Dupa vreo saptamana primesc acasa un plic de la parchet in care se specifica "scoaterea de sub urmarire penala" si se stabileste o amenda ad-tiva de 1000 ron + 100 ron cheltuieli judiciare. Asta este in mare istoria, dar acum sunt 2 intrebari pe care le pun si rog pe cineva in tema sa binevoiasca sa ma lamureasca si pe mine :

1. Unde platesc acele sume ? ( in hartia primita de la parchet nu este specificat asa ceva , am citit de 10 ori tot )
2. Din momentul in care platesc sumele ce am de facut si in cat timp imi pot recupera permisul sau trebuie sa fac iar scoala ?

Mentionez ca a trecut aproape 1 an de zile de cand permisul mi-a fost retinut.

Multumesc anticipat.