avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru consum alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru consum alcool

Buna ziua,
va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta:
prietenul meu a fost oprit de organele de control in urma cu 3 luni si a fost depistat cu o alcoolemie de 0.84 in etilotest, i-au fost recoltate probe de sange si dupa 2 luni a mers la organul respectiv sa se intereseze de rezultat in acelasi timp facand si contestatie prin care solicita o noua expertiza. Organul respectiv a emis o ordonanta de respingere a cererii formulate de prietenul meu. Cu ordonanta respectiva acesta a fost la procuratura unde i s-a spus sa faca o plangere. A luat legatura cu un avocat a facut plangerea respecyiva in urma cu 3 saptamani. Acum nu stie ce ar trebui sa faca mai departe. Deasemenea va rog daca puteti sa-mi spuneti in cazul in care o sa i se anuleze permisul cum se calculeaza perioada de anulare, adica din ce data, cand poate sa dea un nou examen sau care sunt posibilitatile de obtinere a unui nou permis(perioade de timp).
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:46, 2 Februarie 2014
0.84 la etilotesc este destul de mult, deobicei la sange iese cam dublu si poate chiar mai mult decat dublu. Procedurile dureaza destul de mult, mai ales daca s-a facut si contestatie. Eu pot spune ca am avut noroc si am primit doar o amenda adtiva, fara trimitere in judecata, etc ( detalii : www.avocatnet.ro/content/for... .

Dar tot a durat 1 an, fara sa contest, fara sa apelez la avocat, am recunoscut mereu fapta.....
Nu stiu ce sa iti zic...decat succes si rabdare multa :)

In cazul in care se ajunge la instanta, permisul se anuleaza, trebuie facuta scoala dinnnou iar examenul se poate sustine dupa ce a trecut 1 an de la pronuntarea sentintei definitive si irevocabile, si probabil trebuie sa expire si eventuala pedeapsa data de instanta...
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
testdrivex5, utilizator
ms mult
si totusi as vrea sa stiu ce trebuie facut in cazul nostru
trebuie mers din nou la procuratura sau nu?
trebuie sa asteptam sa avem raspunsul?
Mie mi s-a spus mereu sa astept sa fiu chemat, dar in cazul vostru nu stiu, avand in vedere ca e vorba de contestatie, avocat...cel mai bine sa intrebati acel avocat care sunt procedurile.
ok
multumesc mult
ce ai facut in perioada asta
cum te-ai simtit
Greu de spus, norocul meu a fost ca permisul nu a fost vital pentru mine...dar oricum, sa stai aproape 1 an fara sa sti nimic, e urat...probabil aici ar mai trebui lucrat la proceduri in romania, sa se miste totusi mai repede...ai gresit, ok...dar sa se dea o solutie mai repede, sa nu mai stai in tensiune atata timp fara sa sti ce ai de facut :(

Alte discuții în legătură

Salutare! ajutati-ma si pe mine va rog cu niste răspunsuri... ... AlexMMA AlexMMA Salutare! Ajutati-ma si pe mine va rog cu niste răspunsuri... In data de 23.12.2019 am fost oprit de un echipaj de politie pe un drum public. Am fost ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Adrian 00 Adrian 00 Buna ziua ....În data de 29.08.2018 am acrosat usor un autorurism in parcare fiind nevoit să dau cu spatele în urma unei altercatii.....Nu am apucat sa fac ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan SfabuCosmin SfabuCosmin am avut un accident cu masina personala ,de unde a rezultat avarierea masini si prietenul din dreapta a avut mana rupta..problema este ca bausem si la ... (vezi toată discuția)