avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

am avut un accident cu masina personala ,de unde a rezultat avarierea masini si prietenul din dreapta a avut mana rupta..problema este ca bausem si la etilotest mi-a esit 0,88 mg/l..prietenul nu are nici o pretentie..acuma nu stiu cum sa procedez si ce va urma asta sa intamplat alaltaieri..am intelesc ca trebuie sa platesc analizele..in fine ce ma intereseaza pe mine este daca puteti sa-mi spuneti ce sentinta voi primi la sfarsitul dosarului..(am carnet de profesionisti,21 ani fara nici o abatere in trecut)? va multumesk
Cel mai recent răspuns: MsiVx600 , utilizator 09:56, 10 August 2010
banuiesc ca vi s-a intocmit dosar penal.
depinde de probele din dosar insa daca lucrurile stau asa cum ati descris o sa scapati usor.
succes
Va multumesc..dar nu-mi puteti spune din experienta cam ce inseamna usor..precizez ca am intrat in derapaj dupa o curba din cauza carosabilului umed.presupun ca amenda penala voi lua ,iar permisul mi-l va anula 1-2 ani?
mii de scuze inca ceva ..ar trebui sa-mi iau avocat?
Eu va recomand sa va luati avocat, pentru ca aveti o sansa ca fapta sa nu fie considerata infractiune, ci contraventie, dat diind faptul ca ati fost foarte aproape de limita maxima la care se considera ca e contraventie. Faptul ca prietenul nu se va constitui parte civila in cauza va ajuta. Succes
si eu va recomand sa va luati un avocat pentru a obtine o pedeapsa cat mai mica si cu suspendare. Din practica stiu ca daca in aerul expirat aveati 0,88, in sange aveati o valoare aproape dubla, adica 1,7, ceea ce cu siguranta va atrage respunderea penala a dvs.

Alte discuții în legătură

Acoolemie florin999 florin999 Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa ... (vezi toată discuția)
0.45 in aerul expirat anno anno In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice incadrata penal Andreii Gheorghe Andreii Gheorghe Buna ziua. Am fost testal cu aparatul etilotest si am fost depistat cu 0.65 mg/l . Am efectuat analizele la medico-legal. In caz ca iese peste 0.8 la ce sa ma ... (vezi toată discuția)