Buna ziua. Am fost testal cu aparatul etilotest si am fost depistat cu 0.65 mg/l . Am efectuat analizele la medico-legal. In caz ca iese peste 0.8 la ce sa ma astept?
Si inca o intrebare ar mai fi : cei de la medico-legal mi au spus ca dupa ce platesc analizele la 2 zile lucratoare aflu rezultatul la Udristei. Am fost azi si mi au zis sa vin dupa 15 zile cu chitanta de plata pana atunci sa astept, este corect?
Prin asta am trecut si eu.In primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare ,la mine a durat un an.La 0.65 teoretic iese 1.3 in sange deci peste 0.80 si asta inseamna dosar penal insa daca ai dat doua probe de sange poti cere recalculare.Daca la reclaculare iti iese sub 0.80 te poti alege cu neanceperea urmarii penale.Insa in partea de sfaturi privind dosarul penal cei in masura iti vor da sfaturi reale si folositoare.
Teoretic da:
in momentul in care te-a dus la IML ti-a oprit permisul de conducere si ti-a eliberat dovada fara drept de circulatie cu incepere imediata.Dreptul de a conduce autovehicule ti-l poate da doar procurorul de caz pe perioada in care se desfasoara cercetarile.
La mine nu s-a ajuns acolo insa din ce am aflat si eu e ceva de genul:
prima probe sa zic iese 1.2 iar a doua 1.3 asta inseamna ca este crescatoare iar in momentul in care ai suflat in etilotest aveai mai putin,sau invers aveai mai mult.La aceasta recalculare vei mai da o declaratie ,ideal ar fi sa te indrume un avocat in situatia asta , cu ce ai baut, la ce ora,inaltimea ta, greutatea daca toate astea sunt facute cum trebuie e posibil sa iti iasa o alcoolemie sub 0.80.
Alcool la volan
bebebv18
buna ziua . am si eu cateva intrebari ... ! cum pot redobandi permisu cat mai repede ?am fost prins in data de 03.11 la volan la ora 00:12 si la fiola mia ... (vezi toată discuția)