avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan

Buna ziua,am cateva intrebari....In data de 16.05.2015 am fost oprit in trafic, in fiola am avut 0,62.In data de 10.02.2016 am fost chemat la politie pentru declaratie,prima analiza de sange 1.60 a doua 1.45.Am mai fost condamnat o data pentru evaziune fiscala si si detinere tigari fara timbru.In data de 17.05.2012 am fost condamnat cu suspendare.....suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare compus din cuantumul pedepsei aplicate la care se adaugă un interval de timp de 2 (doi ) ani.Intrebarile mele sunt..
As putea obtine o amenda penala sau munca in folosul comunitatii? ,stiu ca am comiso in termenul de incercare.
As mai putea primi inca o suspendare?
Daca se revoca suspendarea primei condamnari cand ma vor aresta sau daca se poate face ceva.
Rog pe cei care sau lovit de un caz asemanator sa imi spuna ce solutie au avut. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mihaitim , utilizator 20:25, 8 Februarie 2017
Daca veti fi condamnat pentru noua infractiune, instanta revoca suspendarea conditionata si dispune executarea in regim de detentie a ambelor pedepse, care nu se contopesc, se aduna.
Singura sansa este achitarea, dar din prezentare, nu o vad posibila.
cine dispune achitarea?procurorul sau judecatorul?pot cere o recalculare in instanta?
Puteti cere si in faza de urmarire penala, dar daca in aerul expirat a fost 0,65.....
multumesc frumos
Buna seara,am uitat sa precizez ca am fost oprit in trafic si dus la politie pentru a sufla in fiola,domnul politist nu avea la el acel aparat.La aproximativ 1 ora si 10 min dupa suflatul in fiola mi-au tras prima proba de sange.Inainte cu vreo 10 min de prima proba m-am indopat cu apa la sfatul unei asistente de pe ambulanta.La politie la fel intre probe apa pana mi-a iesit pe nas si cred ca am facut rau,deoarece ar fi iesit alcoolemia in crestere.
Ce sanse as avea la recalculare?Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Alcolul la volan bozomala24 bozomala24 Buna ziua. AS vre sa stiu ceva : dupa 2 beri baute, la 0.5 l , se poate sa-ti iasa in fiola 0.44 . Am suflat in aparatul etilotest dupa aproximativ 2 ore de ... (vezi toată discuția)
Calcul alcoolemie gyoni8 gyoni8 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie cum se calculeaza alcoolemia retroactiv de catre INML si ce ar fi trebuit sa beau/mananc (pentru ca retoractiv ... (vezi toată discuția)
2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)