avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recalculare alcoolemie, declarații la începerea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. La ce să mă aștept, ce trebuie să declar?

Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si sa vin zilele urmatoare pentru declaratii. Fiind la limita de 0.80, conteaza mult ce o sa declar. Ma puteti sfatui in acest sens? Nu stiu ce bautura am consumat, in ce cantitate si cu cat timp inainte de a fi oprit.
PS: pe bonul de a iesit din etilotest scria ca data ultimei verificari a fost iulie 2018 (ceea ce e imposibil). Ma pot lega de acest aspect si sa se anuleze tot?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si bunavointa!
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 09:21, 13 Ianuarie 2018
V-au pus sa semnati pe bonul iesit din etilotest? Cat ati avut in aerul expirat?
Da. Am semnat bonul iesit din etilotest. Alcoolemia afisata la etilotest a fost de 0.44.

cyan a scris:

V-au pus sa semnati pe bonul iesit din etilotest? Cat ati avut in aerul expirat?

Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
nikeni, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati fost dus la prelevare de probe biologice pentru ca ati avut mai mult de 0,4 mg/l alcool pur in aer expirat, data ultimei verificari daca a fost introdusa manual in aparat si a aparut pe bon poate fi considerata o eroare materiala, data corecta trebuie sa fie in buletinul de verificare metrologica in care este trecuta seria etilotestului.
Nu prea aveti cum sa va legati de data ultimei verificari a etilotestului deoarece v-au fost prelevate probe biologice iar aparatul indica peste 0,4.
Daca aparatul ar fi aratat sub 0,4 exista posibilitatea sa nu solicitati prelevarea de probe biologice deoarece erati constient ca ati consumat b.a. si va putea iesi mai mult de 0,80 g/l alcool pur în sânge, caz in care se intocmeste dosar penal si exista riscul anularii permisului de conducere.

art. 88 -oug 195/2002
(6) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, testata cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic si depistata ca avand o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii mostrelor biologice, in vederea stabilirii imbibatiei de alcool in sange.
Problema principala e de fapt ce o sa declar, pentru ca au trecut 5 luni de atunci, asa ca nu mai stiu exact ce, cat si cand am baut.
Relevanta penala o dau probele de sange, nu cred sa rezolvati ceva daca contestati valoarea din aerul expirat.

In ceea ce priveste declaratia, declarati ce va aduceti aminte sau aveti dreptul sa nu declarati nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcool la volan = anulare permis? rafaell222 rafaell222 buna ziua.am o problema care ma streseaza f mult.in urma cu 2 zile am fost prins la volan dupa ce am baut cateva pahare cu vin.rezultatul la etilotest a fost ... (vezi toată discuția)
Alcolul la volan bozomala24 bozomala24 Buna ziua. AS vre sa stiu ceva : dupa 2 beri baute, la 0.5 l , se poate sa-ti iasa in fiola 0.44 . Am suflat in aparatul etilotest dupa aproximativ 2 ore de ... (vezi toată discuția)