Buna ziua. Detin un teren extravilan si intravilan de 15000 mp in apropierea Bucurestiului, si m-ar interesa sa construiesc o microferma pe acest teren.
1. Care ar fi conditiile primirii de fonduri pentru acest proiect si/sau unde pot gasii mai multe informatii referitoare la acest subiect?
2. Incepand cu ce perioada se pot depunde proiectele?
Buna ziua. Vreau sa formez o firma noua, in cadrul departamentului de IT / Software si vreau sa fac un parteneriat cu o persoana fizica pentru serviciile sale, astfel:
- persoana fizica are acces la 50 % din profitul firmei pana in momentul in care profitul persoanei fizice atinge o anumita suma ex: 5000$.
Este posibil acest tip de parteneriat? Ce documente ar fi necesare?
Vreau sa creez un imperiu online bazat pe diferite nise. Voi monetiza aceasta afacere prin diverse metode precum banner advertising, affiliate marketing etc. Nu voi vinde produse fizice. Deci a nu se confunda cu un magazin online unde vind produse fizice pe plan local.
De asemenea nu voi targeta publicul roman decat vorbitorii de limba engleza. Acestia pot fi din America sau din India.
Ca cetatean roman, in momentul in care primesc bani din aceasta afacere, ce legi se aplica? Trebuie sa platesc impozit la stat ?
Vreau sa organizez acest eveniment in calitate de asociat. Din cate am inteles de la primaria comunei in care este localizat restaurantul si terenul, trebue modificat statutul firmei pentru a putea organiza aceste evenimente apoi sa inregistrez biletele la primarie.
Pot modifica statutul firmei in calitate de asociat? Cum se procedeaza si cat costa acest act?
Iar cu impozitul nu prea am inteles. Daca din vanzarea biletelor se aduna o suma de 1000 lei, iar 200 lei organizarea (muzica etc) 1000 - 200 = 800. Din acesti 800 cat % trebuie platit la stat?
Buna ziua. Bunicul meu detine un restaurant cu un teren destul de mare.
Pe acel teren as dori sa organizez, decat pentru o noapte, o petrecere foarte mare. Intrarea la petrecere se va face pe baza de bilet si m-ar interesa foarte mult cat trebuie sa platesc la stat pentru aceste bilete.
Am gasit urmatorul articol in codul fiscal :
Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru activităţile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri înregistrate.
Poate cineva sa ma lamureasca cu privire la cat trebuie exact platit impozitul, si ce inseamna paragraful de mai sus?