avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate edigtaa

Activitate edigtaa

Acum cinci ani firma mea a cumparat un camion cu plata in rate direct la proprietar, iar acum doi ani jumate am fost chemati in judecata pentru neplata ratelor. In fine, fostul proprietar al camionului a castigat procesul, iar instanta a hotarat blocarea conturilor pentru a se recupera prejudiciul.

In cont nu erau decat vreo 10% din valoarea restanta, iar pe firma nu mai e trecut decat respectivul camion. Acum, dupa incheierea procesului pot vinde camionul? Pot face ce vreau cu el?
Buna ziua!
Este vorba despre o amenda de la Regia Autonoma de Transport Constanta, transportul public. Astazi am fost intrebat de un controlor daca am bilet sau abonament, iar raspunsul meu a fost, dupa cum cred ca v-ati dat seama, ca nu am. Am fost tinut in autobuz pana la cap de linie. Pe traseu, controlorul m-a intrebat daca am buletinul la mine, iar desi il aveam, am spus ca nu il am si ca chiar daca il aveam nu i-l aratam lui fiindca nu este un organ al politiei. M-a lasat in pace pana am ajuns la jandarmul de la cap de linie. Acolo domnul jandarm m-a intrebat cu ma numesc si data nasterii pentru a imi cauta buletinul in baza de date a politiei. M-a gasit, apoi i-a comunicat controlorului datele mele personale pentru a-mi face procesul-verbal.
Eu nu am asistat la intocmirea procesului-verbal, deci nu am semnat. Intrebarile sunt:

Amenda imi va veni acasa?
Ce trebuie sa fac ca sa scap de ea?
Amenda neplatita ma va afecta in viitor? Se va inregistra la FISC?
Daca mai am o amenda neplatita, dar la care am asistat la intocmire si semnat, are ceva?
Daca nu o platesc, va intra la impozitul pe casa?
Se vor acumula penalizari?

MENTIONEZ CA SUNT MINOR (15 ani). NU AM PROPRIETATI PERSONALE.

Va multumesc anticipat ! :help:=D>