avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot vinde bunul daca e fost subiectul unei cereri de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pot vinde bunul daca e fost subiectul unei cereri de chemare in judecata?

Acum cinci ani firma mea a cumparat un camion cu plata in rate direct la proprietar, iar acum doi ani jumate am fost chemati in judecata pentru neplata ratelor. In fine, fostul proprietar al camionului a castigat procesul, iar instanta a hotarat blocarea conturilor pentru a se recupera prejudiciul.

In cont nu erau decat vreo 10% din valoarea restanta, iar pe firma nu mai e trecut decat respectivul camion. Acum, dupa incheierea procesului pot vinde camionul? Pot face ce vreau cu el?
Cel mai recent răspuns: ContSters363356 , utilizator 18:25, 21 August 2015
Ma tem ca nu, creditorul e posibil sa fi instituit un sechestru asigurator pe acel bun, cata vreme acesta a apelat la un executor judecatoresc care a blocat conturile societatii dvs.
Vorbind in acest sens de o incuviintare a sexecutarii silite, caci altfel nu vad cum instanta ar fi blocat aceste conturi. O instanta poate sa dispuna pe fondul cauzei avand ca obiect pretentii doar obligarea la plata acelor pretentii ci mai apoi reclamantul se putea adresa printr-un executor judecatoresc, instantei in vederea incuviintarii executarii silite.
Cu parare de rau insa nu detaliati corespunzator speta. :(
nu!

dar de ce sunteti asa suparat in conditiile in care nu ati platit camionul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Despre sechestru andrada_sb andrada_sb In cazul in care un executor bancar, inainteaza instantei o cerere de executare silita impotriva unui debitor( prin care solicita predarea unei masini si ... (vezi toată discuția)
Contestatie poprire salariu si conturi adriancerbu adriancerbu Buna seara, In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o banca,timp de un an mi-am platit ratele. In 2009 am ramas fara loc de munca,nemaiputand sa ... (vezi toată discuția)