In cazul in care un executor bancar, inainteaza instantei o cerere de executare silita impotriva unui debitor( prin care solicita predarea unei masini si obligarea la plata unei sume de bani), fara a face referire la incuviintarea unui eventual sechestru asigurator, va putea el in baza incuviintarii pe care o obtine de la instanta, sa puna sechestru pe un imobil al debitorului ( in cazul in care nu-si poate recupera altfel creanta), fara sa fi cerut expres acest lucru?
Se poate considera ca sechestrul, fiind o masura de executare silita, poate fi adus la indeplinire prin simpla incuviintare a executarii provenite de la instanta?
Va multumesc!
Da. In conditiile in care instanta a admis/incuvintat cererea de executare silita, executorul judecatoresc poate institui popriri pe conturile/veniturile debitorului precum si sechestre pe bunurile mobile si imobile ale acestuia.
Cred ca cererea despre care vorbiti este de fapt incuviintarea instantei pentru ca executorul sa poata incepe executarea silita. Daca cererea este admisa executorul poate pune sechestru lasand bunul in custodia debitorului sau poate ridica bunul in vederea valorificarii.