avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

despre sechestru

In cazul in care un executor bancar, inainteaza instantei o cerere de executare silita impotriva unui debitor( prin care solicita predarea unei masini si obligarea la plata unei sume de bani), fara a face referire la incuviintarea unui eventual sechestru asigurator, va putea el in baza incuviintarii pe care o obtine de la instanta, sa puna sechestru pe un imobil al debitorului ( in cazul in care nu-si poate recupera altfel creanta), fara sa fi cerut expres acest lucru?
Se poate considera ca sechestrul, fiind o masura de executare silita, poate fi adus la indeplinire prin simpla incuviintare a executarii provenite de la instanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:32, 28 Noiembrie 2009
Da. In conditiile in care instanta a admis/incuvintat cererea de executare silita, executorul judecatoresc poate institui popriri pe conturile/veniturile debitorului precum si sechestre pe bunurile mobile si imobile ale acestuia.
Cred ca cererea despre care vorbiti este de fapt incuviintarea instantei pentru ca executorul sa poata incepe executarea silita. Daca cererea este admisa executorul poate pune sechestru lasand bunul in custodia debitorului sau poate ridica bunul in vederea valorificarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pe care ii urmeaza banca in momentul cand nu mai platesti ratele la banca gaer gaer Dupa somatiile de rigoare, evident ,cum se ajunge la executarea silita, popriri, etc (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)