avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contractul de credit-titlu de creanta
Discuție deschisă în Executare silită

contractul de credit-titlu de creanta

Buna ziua
intrebare:
in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii formulate de executorul bancar sau executorul judecatoresc si a contractului de credit?Precizez ca acestea doua(contract de credit si cererea executorului )nu sunt insotite de incheierea de incuvintare a executarii silite si nici titlul executoriu nu este investit cu formula executorie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 02:05, 11 Decembrie 2010
depinde cum e formulat contractul de credit.. in plus, ar trebui sa existe si dovada efecutarii platii sumei creditate.. ca simplul contract fara dovada virarii sumei nu are nici o valoare
Formulati o cerere de suspendare a executarii, precum si contestatie la executare.
Tertul nu poate indisponibiliza sume de bani decat dupa ce acel titlu de creanta a fost investit cu formula executorie.
noi suntem o institutie publica si primim mereudin partea executorilor judecatoresti si din partea executorilor bancari cereri de executare silita prin poprire la salariatii nostrii. toate titlurile executorii sunt contracte de credit dar problema este ca nu au incuviintari de executare silita., doar cerere din partea execut judecat sau executori bancari.
Adresa de infiintare a popririi trebuie sa aiba anexate:
-copia titlului executoriu-in cazul de fata al contractului de credit-care nu se investeste cu formula executorie(trebuie citite clauzele acestuia)::
-copia procesului verbal de stabilire a onorariului si cheltuielilor de executare intocmit de executorul judecatoresc:
-copia incheierii prin care instanta incuviinteaza executarea silita.
Dovada platii sumei creditate,esalonarea ratelor,dovada platilor efectuate si a sumelor restante sunt necesare si se trimit instantei in vederea incuviintarii executarii silite.
Daca la adresa de infiintare a popririi sunt anexate cele de mai sus,tertul poprit trebuie sa-i dea curs altfel risca validarea.
Marinc, de unde scoti astea?

Cine v-a invatat ca executorul trebuie sa comunice catre tertul poprit incheierea de incuviintare a executarii silite?

Uite aici din Cod:

(1) Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane aratate la Art. 452, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.
(2) In adresa de poprire se va pune in vedere celei de-a treia persoane, care devine potrivit alin. 1 tert poprit, interdictia de a plati debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datoreaza ori pe care i le va datora, declarandu-le poprite in masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit.

Va rog sa nu mai induceti lumea in eroare...erori de genul acesta nu sunt scuzabile.

P.S. Hint : Contractul de credit nu se investeste cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)