avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestatie poprire salariu si conturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestatie poprire salariu si conturi

Buna seara,
In 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o banca,timp de un an mi-am platit ratele. In 2009 am ramas fara loc de munca,nemaiputand sa platesc. Am incercat sa renegociez cu banca, dar nimic.
In noiembrie 2009 s-a cerut incuviintarea executarii silite de catre un executor bancar ,in baza contractului bancar,dar eu nu am primit nici o notificare. Nu mi s-a facut nici o poprire pe salariu,nici blocarea conturilor. In 30.04.2013 un executor judecatoresc a trimis la locul de munca actual o adresa de poprire pe 1/3 din salariu , o copie a incuviintarii silite din noiembrie 2009 si o copie de pe contractul de credit. Partea proasta este ca a trimis aceiasi poprire si la banca unde aveam contul pentru salariu si mi-a blocat salariul. Sunt putin disperat pentru ca am sotia gravida in 8 luni, mai este si internata , cheltuieli, etc.

Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
adriancerbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriancerbu , utilizator 21:30, 20 Mai 2013
contestatie la executare, invocarea perimarii executarii silite si a prescriptiei dreptului de a cere executarea silita
Multumesc !
Astazi am depus actiunea, dar grefiera mi-a spus ca trebuie sa depun si o "suspendare provizorie a executarii silite".
Se achita o taxa de timbru de 10 lei si o cautiune de 10% din valoare (3200 lei). Problema nu este taxa , ci cautiunea. Eu am conturile blocate, nu ca as avea toata suma in conturi.
Exista vreo posibilitate de a scapa de cautiune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura perimare asaofi asaofi Buna ziua, Acum vreo 5 ani m-am procopsit cu un debit constand in cheltuieli de judecata. Creditorul a initiat executarea silita impotriva mea. Executorul ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)