avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Activitate Flavius1983

Activitate Flavius1983

Răspuns la discuția Venituri chirie
Tin sa va contrazic putin pe tema legilor,nu sunt sigur daca aceasta lege este valabila dinainte semnaturii mele ,m-am tot uitat printre legi si daca nu ma insel aceasta lege de impozitare la minim pe economie a fost data in 2009 ,e posibil sa ma insel sau internetul sa ma minta :) ,nu a fost ceva citit oficial din codul fiscal.
Nu pot eu sa ma apuc sa invat toate legile si codul penal si civil etc ,ca am destule pe cap.
Eu ca sunt tanar pot oarecum sa gasesc cai de atac sa incerc sa evit ceva care mi se pare o nedreptate fiscala ,nu e o suma astronomica dar nu sunt de acord sa platesc ceva de pe urma caruia nu am beneficiat.
Fie vorba intre noi nu puteam sa pun surorii chirie pe ceva care practic era si al ei doar ca deh asa cere registrul comertului daca faci firma sa puna chiria cat un salariu minim doar asa ca sa platesc la leprele(in special care a scris aceasta lege a venitului din chirie) care traiesc pe urma impozitelor noastre.
"Se vor prescrie datoriile acelea?" Sau ce consecinte sunt ?!Ca tot sunt amenintat cu executare judecatoreasca si nu stiu in ce consta.
Bun poprire pe conturi am inteles ,asta e imi blocheaza un card gol.Alte consecinte mai sunt?
Eu cand am semnat mi s-a spus destul de clar impozitele pe care urmeaza sa le platesc ,nu mi-a spus nimeni ca de la CAS o sa imi supra-impoziteze un venit pe care l-au pus ei ca fiind salariu minim pe economie ,mi se pare normal sa ma fi instiintat prin notificare din anul in care am semnat ,nu sa ma trezesc dupa 5 ani ca sunt dator .
Deocamdata inca nu am in proprietate locuinta in alta tara dar cu siguranta nu e birocratia de aici dar o sa va anunt cat de bine este in cazul in care o sa cumpar.
Si in niciun caz nu este impozitul mai mare decat chiria obtinuta.
Multumesc mult pentru sfat ,o sa ma duc sa vad cum se face acea contestatie ca nu mi-a spus nimeni de la casa de asigurari despre posibilitatea aceasta.
Mi se pare aberant sa platesc un impozit mai mare decat chiria propriuzisa .
In cazul in care acea contestatie nu rezolva lucrurile se poate ataca la judecatorie sau nu are niciun sens sa ma chinui?
Ce ma indrumati sa fac?
Imi vine sa nu mai calc deloc prin tara daca asa stau treburile.
Discuție Venituri chirie
Buna ziua,detin 1 imobil prin certificat de mostenitor impreuna cu mama si sora ,s-a deschis un spatiu comercial intr-una din camerele imobilului si a fost necesar consimtamantul a celorlalte 2 parti spre a se da in inchiriere surorii pentru a deschide spatiul comercial ,chiria a fost modica de 50 de lei /luna ,eu nu figurez cu alte venituri nici la finante nici la cas ,problema a aparut la inceputul anului curent ,cand am primit notificari de la c.a.s ca sunt dator din chirie cu 3500 ron ,contractul a fost facut in 2008-2009 .
Am intrebat la finante de ce la ei figurez cu datorii corecte adica 16% din impozit pe venit si cas imi trimite notificari ca am o suma imensa de 3500 lei datorie ,mentionez ca mama pensionara care a semnat si ea in favoarea surorii pentru inchiriere nu a primit notificare cas.
La casa de asigurari am fost si mi s-a spus sec ca daca nu figurez cu nici un venit decat cel din chirie mi se pune impozit la salariu minim pe economie indiferent de contractul de inchiriere care era 50 lei/luna .
Este legala o astfel de impozitare?
Mi s-a comunicat ca o sa fie un fel de executare si poprire pe conturi pentru a se recupera creanta.
Ma puteti sfatui in vreun fel?
Multumesc anticipat.