Buna ziua. As dori sa stiu daca pot depune o plangere la adresa agentului constatator, avand in vedere urmatoarele:
"Aveam masina taxi intr-o parcare(echipata taxi) publica, dar eram plecat de langa masina la vre-o 2 metri, langa o alta masina standa de vorba cu o alta persoana. Dupa vre-o 10-15 min apare un agent de la politia locala , si fara sa se legitimeze ma intreaba niste chestii fara sens pe moment(gen "ce s-a intamplat") dupa care mult mai tarziu aflu ca cineva a sunat la 112. Imi cere actele, iar eu ii inmanez CI(aflandu-ma inafara masinii, si masina parcata nu am vazut motivul pentru care sa-i dau si permisul si atenstatul de taximetrie). Dumnealui ma intreaba daca semnez procesul verbal(fara sa-l fi completat sau sa-l inceapa a completa). Mi-a cmunicat verbal ca in procesul verbal este vb de o amenda pentru ca nu am vrut sa-i prezint permisul de conducere si atenstatul profesional. Imi inmaneaza buletinul, si pleaca. Dupa aprox jumatate de ora vine inapoi cu procesul verbal completat, la rubrica " Nu a fost de fata/Nu a vrut sa semneze .... era trecut un martor care nu stiu de unde a aparut pentru ca nu a fost luat din imediata apropiere. A refuzat sa-mi citeasca tot procesul verbal, ci numai 2 renduri, a refuzat sa treaca la rubrica Mentiuni un martor care s-a aflat langa mine pe tot parcursul conversatiei cu agentii.
Intrebarea mea este : are dreptul sa-mi ceara permisul/atestatul chiar daca masina este parcata intr-o parcare publica iar eu nu m-am aflat in masina in momentul in care am fost abordat de agenti, si daca cele mai sus mentionate constituie un abuz din partea agentului(necompletarea procesului verbal in fata/ sau imediata apropiere a mea, trecerea pe procesului verbal a unui martor inexistent, faptul ca a plecat de langa mine dupa ce mi-a inmanat CI dara sa-mi spuna sa raman pe loc pana completeaza procesul verbal, sau macar ca v-a completa procesul verbal.