avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie+abuz
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie+abuz

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot depune o plangere la adresa agentului constatator, avand in vedere urmatoarele:
"Aveam masina taxi intr-o parcare(echipata taxi) publica, dar eram plecat de langa masina la vre-o 2 metri, langa o alta masina standa de vorba cu o alta persoana. Dupa vre-o 10-15 min apare un agent de la politia locala , si fara sa se legitimeze ma intreaba niste chestii fara sens pe moment(gen "ce s-a intamplat") dupa care mult mai tarziu aflu ca cineva a sunat la 112. Imi cere actele, iar eu ii inmanez CI(aflandu-ma inafara masinii, si masina parcata nu am vazut motivul pentru care sa-i dau si permisul si atenstatul de taximetrie). Dumnealui ma intreaba daca semnez procesul verbal(fara sa-l fi completat sau sa-l inceapa a completa). Mi-a cmunicat verbal ca in procesul verbal este vb de o amenda pentru ca nu am vrut sa-i prezint permisul de conducere si atenstatul profesional. Imi inmaneaza buletinul, si pleaca. Dupa aprox jumatate de ora vine inapoi cu procesul verbal completat, la rubrica " Nu a fost de fata/Nu a vrut sa semneze .... era trecut un martor care nu stiu de unde a aparut pentru ca nu a fost luat din imediata apropiere. A refuzat sa-mi citeasca tot procesul verbal, ci numai 2 renduri, a refuzat sa treaca la rubrica Mentiuni un martor care s-a aflat langa mine pe tot parcursul conversatiei cu agentii.
Intrebarea mea este : are dreptul sa-mi ceara permisul/atestatul chiar daca masina este parcata intr-o parcare publica iar eu nu m-am aflat in masina in momentul in care am fost abordat de agenti, si daca cele mai sus mentionate constituie un abuz din partea agentului(necompletarea procesului verbal in fata/ sau imediata apropiere a mea, trecerea pe procesului verbal a unui martor inexistent, faptul ca a plecat de langa mine dupa ce mi-a inmanat CI dara sa-mi spuna sa raman pe loc pana completeaza procesul verbal, sau macar ca v-a completa procesul verbal.

Alte discuții în legătură

Un sfat pentru o amenda obtinuta in urma alcootestului andreias andreias Buna ziua! Am si eu o problema, si nu stiu cum ar trebui sa procedez, intrucat nu mi se pare normal comportamentul politistilor. Am fost oprit si testat cu ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tragerea franei de mana in parcare DonGarcea DonGarcea Buna ziua. Astazi in data de 12.07.2013 am fost oprit si amendat de un politist pentru ca am tras frana de mana din mers intr-o parcare. Am prezentat actele ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni ContSters93108 ContSters93108 Buna ziua, Ieri, 10.11.2013, aflandu-ma in trafic, am fost oprit de un echipaj de politie (venit din spatele meu) care mi-a solicitat documentele. Dupa ce i ... (vezi toată discuția)