Ieri, 10.11.2013, aflandu-ma in trafic, am fost oprit de un echipaj de politie (venit din spatele meu) care mi-a solicitat documentele. Dupa ce i le-am dat, imi spune ca nu am acordat prioritate la o trecere de pietoni (la circa 500 m mai inapoi), drept pentru care imi opreste permisul si imi da amenda 160 lei in 48 ore. Mentionez ca la trecerea de pietoni la care face referire, era intr-adevar o persoana pe margine (nu stiu exact daca era pe sosea, deoarece nu exista bordura sa imi dau seama, bordura fiind pana in trecerea de pietoni), stand pe loc, fara a avea intentia de a trece. Inaintea mea mai trecuse o masina, iar eu imediat dupa ea (noi fiind incadrati pe banda de langa axul drumului - drum ce avea doua benzi pe sens). Am refuzat sa semnez procesul-verbal pe motiv ca nu mi s-a parut in regula.
As vrea sa-mi spuneti ce sanse am in intentia de a contesta procesul-verbal si ce ar trebui sa fac?
De asemenea, as dori sa stiu daca pot cere o dovada a faptului ca s-a intamplat asa cum sustine agentul respectiv.
Circuland pe banda a doua, in cazul respectarii vitezei regulamentare din zona marcajului pietonal sansele de castig nu practic nule. Verificati daca completarea procesului verbal este completa si corecta. Ar fi singurul motiv de contestare a procesului verbal de contraventie.
Permis suspendat
geokx2u
Buna ziua, astazi 21.06.2010 mi-a fost suspendat permisul pe o luna de zile pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni:sorry:. Doresc sa mentionez ... (vezi toată discuția)