avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni

Buna ziua,

Ieri, 10.11.2013, aflandu-ma in trafic, am fost oprit de un echipaj de politie (venit din spatele meu) care mi-a solicitat documentele. Dupa ce i le-am dat, imi spune ca nu am acordat prioritate la o trecere de pietoni (la circa 500 m mai inapoi), drept pentru care imi opreste permisul si imi da amenda 160 lei in 48 ore. Mentionez ca la trecerea de pietoni la care face referire, era intr-adevar o persoana pe margine (nu stiu exact daca era pe sosea, deoarece nu exista bordura sa imi dau seama, bordura fiind pana in trecerea de pietoni), stand pe loc, fara a avea intentia de a trece. Inaintea mea mai trecuse o masina, iar eu imediat dupa ea (noi fiind incadrati pe banda de langa axul drumului - drum ce avea doua benzi pe sens). Am refuzat sa semnez procesul-verbal pe motiv ca nu mi s-a parut in regula.
As vrea sa-mi spuneti ce sanse am in intentia de a contesta procesul-verbal si ce ar trebui sa fac?
De asemenea, as dori sa stiu daca pot cere o dovada a faptului ca s-a intamplat asa cum sustine agentul respectiv.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 08:53, 11 Noiembrie 2013
Daca nu aveti martori si daca nu exista elemente de fond si forma incomplete la intocmirea procesului-verbal, nu aveti nicio sansa.
Circuland pe banda a doua, in cazul respectarii vitezei regulamentare din zona marcajului pietonal sansele de castig nu practic nule. Verificati daca completarea procesului verbal este completa si corecta. Ar fi singurul motiv de contestare a procesului verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat geokx2u geokx2u Buna ziua, astazi 21.06.2010 mi-a fost suspendat permisul pe o luna de zile pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni:sorry:. Doresc sa mentionez ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie rutiera dynoviorel dynoviorel buna ziua. in urma cu 3 zile am fost oprit si sanctionat de catre politia Prahova ,circuland pe dn1,pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime doar avarii ioska1987 ioska1987 ma aflam pe un drum european,cu doua benzi pe sens,circulam pe banda de langa acostament,apropiinduma de o localitate pe banda care circulam a aparut niste ... (vezi toată discuția)