avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier fara victime doar avarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier fara victime doar avarii

ma aflam pe un drum european,cu doua benzi pe sens,circulam pe banda de langa acostament,apropiinduma de o localitate pe banda care circulam a aparut niste sageti care indicau schimbarea benzii urmate de un spatiu marcat////////,m.am incadrat pe banda de langa ax urmand sa virez la dreapta,cand an fost lovit de catre o masina care circula pe banda din dreapta pe acel spatiu,vreau sa stiu cine e vinovat de producere accidentului,politia m-a gasit pe mine vinovat ca nu m-am asigurat,
Cel mai recent răspuns: ioska1987 , utilizator 10:53, 15 Mai 2010
aici trebuie sa va raspunda numai un sofer, nimeni nu ar trebui sa-si spuna parerea dintre cei care nu detin un permis.

daca dvs circulati pe sesul din dreapta si virati in dreapta, clar ca ati intrat prin neasigurare suficienta, peste cel care mergea pe dreapta. ca si cand ati merge pe banda de langa axul drumului si virati brusc la dreapta fara sa va asigurati ca pe partea de lamga trotuar mai este o masina.

nu stiu daca v-am expliat bine dar si eu sunt de parrere ca sunteti vinovat.

ahaaa... acum am vazut ca exact asa relatati si dvs...circulati langa ax si ati taiat banda din dreapta dvs adica cea de langa trotuar/marginea drumul si ati virat la dreapta, nevazand ca pe acea banda circula cineva.

avocat myra vasilescu
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Daca circulati pe banda de langa ax,urmand sa virati la dreapta si a-ti fost lovit de catre o masina care circula pe banda din dreapta,rezulta ca practic dvs in intentia dvs de virare dreapta ,fara a va asigura temeinic ,practic ati fortat intrarea pe respectiva banda si ati taiat calea partenerului de trafic care circula regulamentar
Corecta constatarea agentului de politie
~ Conținut șters la cerere ~
deci erau doua benzi,pe prima banda aparea dor o sageata care indica schombarea directiei catre danda de langa ax,nu arata nimic ca poti merge inainte sau la dreapta peste acel marcaj,asa ca m-am incadrat pe banda de langa ax,urmand sa virez la dreapta,respectand obligatiile de semnalizare normal
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)