avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua, astazi 21.06.2010 mi-a fost suspendat permisul pe o luna de zile pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni:sorry:. Doresc sa mentionez ca ma aflam pe o strada cu o banda pe sens, dar care se largea in dreptul trecerii de pietoni, ajungand la 2 benzi pe sens, pe banda de la bordura fiind parcate masini. Pietonul abia incepuse traversarea, circuland de pe sensul opus catre sensul meu de mers. Ce ma sfatuiti sa fac, depind de acest permis si pierderea lui ar putea duce la pierderea locului de munca. Sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi bune.
Cel mai recent răspuns: geokx2u , utilizator 14:15, 1 Iulie 2010
Nu aveti ce face. Trecerea de pietoni e considerata din bordura in bordura.
Considerati inutila o contestatie? Nu am semnat procesul si am mentionat ca pietonul abia se angajase in traversare.
V-ati confirmat singur vinovatia.#-o Daca pietonul "abia se angajase in traversare" inseamna precis ca incepuse traversarea, pe trecere fara refugiu intre sensuri, deci avea prioritatea pe care nu i-ati acordat-o.
In primul rand trebuie sa contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei.
Ar merita sa se analizeze daca autoturismul ce-l conduceati putea fi oprit inaintea marcajului pietonal. Insa pentru aceasta sunt necesare unele elemente care, din pacate, nu sunt cunoscute.
Puteti sa ma sfatuiti cum ar trebuii sa procedez pentru depunerea contestatiei?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni ContSters93108 ContSters93108 Buna ziua, Ieri, 10.11.2013, aflandu-ma in trafic, am fost oprit de un echipaj de politie (venit din spatele meu) care mi-a solicitat documentele. Dupa ce i ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat podu iloaiei jud. iasi catargiu_bogdan catargiu_bogdan Buna ziua, Sunt din Bucuresti si am fost plecat la Iasi in weekend. Mergand catre Iasi, in localitatea Podu Iloaiei, un pieton se afla pe carosabil intre ... (vezi toată discuția)