avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua, astazi 21.06.2010 mi-a fost suspendat permisul pe o luna de zile pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni:sorry:. Doresc sa mentionez ca ma aflam pe o strada cu o banda pe sens, dar care se largea in dreptul trecerii de pietoni, ajungand la 2 benzi pe sens, pe banda de la bordura fiind parcate masini. Pietonul abia incepuse traversarea, circuland de pe sensul opus catre sensul meu de mers. Ce ma sfatuiti sa fac, depind de acest permis si pierderea lui ar putea duce la pierderea locului de munca. Sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi bune.
Cel mai recent răspuns: geokx2u , utilizator 14:15, 1 Iulie 2010
Culpa dvs.este evidenta ,rezultand chiar din cele relatate.
Verificati consemnarile din procesul verbal in sensul existentei cauzelor de nulitate prevazute de art.16 din OG nr.2/2001
O contestatie bine facuta poate avea sanse destul de mari insa numai un profesionist poate specula exceptiile de procedura si alte chichite juridice. Oricum nu ai nimic de pierdut daca faci contestatie ci dimpotriva poti beneficia de dreptul de a conduce pe perioada procesului.
In privat ti-am dat anumite indicatii.
Bafta.
abcdeadi a scris:

O contestatie bine facuta poate avea sanse destul de mari insa numai un profesionist poate specula exceptiile de procedura si alte chichite juridice. Oricum nu ai nimic de pierdut daca faci contestatie ci dimpotriva poti beneficia de dreptul de a conduce pe perioada procesului.
In privat ti-am dat anumite indicatii.
Bafta.

In contestatie trebuie aratate si aspectele tehnice privind posibilitatea opririi inaintea marcajului pietonal. Apelati in acest sens la un profesionist.
Apelarea la articolul 6 C.E.D.O. poate rezolva problema. E doar un poate.
Astazi, in cele din urma am primit prin posta o instiintare prin care mi se aduce la cunostiinta faptul ca mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Intrebarea mea este urmatoarea: Procesul verbal, trebuie sa merg eu la politie sa il ridic, sau trebuie sa il mai astept prin posta? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni ContSters93108 ContSters93108 Buna ziua, Ieri, 10.11.2013, aflandu-ma in trafic, am fost oprit de un echipaj de politie (venit din spatele meu) care mi-a solicitat documentele. Dupa ce i ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat podu iloaiei jud. iasi catargiu_bogdan catargiu_bogdan Buna ziua, Sunt din Bucuresti si am fost plecat la Iasi in weekend. Mergand catre Iasi, in localitatea Podu Iloaiei, un pieton se afla pe carosabil intre ... (vezi toată discuția)