avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat Podu Iloaiei Jud. Iasi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat Podu Iloaiei Jud. Iasi

Buna ziua,
Sunt din Bucuresti si am fost plecat la Iasi in weekend. Mergand catre Iasi, in localitatea Podu Iloaiei, un pieton se afla pe carosabil intre masinile parcate pe banda 1 si masinile care circulau pe banda 2. In momentul in care m-am apropiat, aproximativ la 10 m de trecerea de pietoni, cel care mergea pe partea carosabila (in aceeasi directie de mers ca si mine), a intors capul, eu am trecut de el, si apoi el a trecut strada. De mentionat ca nu a trecut pe trecere, ci la aprox 10 metri inainte de ea. La 1 km am fost oprit de politie si mi s-a suspendat permisul pt 30 de zile + amenda pentru neacordare de prioritate la trecerea cu pietonii. Am incercat sa-i explic d-lui politist ca, comite un abuz pentru ca nici la proba video nu poate demonstra ca omul se afla pe trecere, si m-a luat la misto moment in care nu am mai continuat conversatia. Am mentionat pe procesul verbal ca nu recunosc fapta. Banuiesc ca mizeaza pe faptul ca nu ma voi deplasa din Bucuresti pana la Iasi sa contest contraventi, insa am de gand sa merg pana in panzele albe pentru ca intr-adevar au comis un abuz si nu pot demonstra ce scrie in procesul verbal. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac si ce sanse am sa mi se faca dreptate.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:15, 4 Martie 2013
Trebuie sa formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie, nu trebuie sa va deplasati, o puteti trimite prin posta, este scutita de taxa de timbru si aveti toate sansele de reusita
Eu ma intreb cum a reusit politistul sa vada de la o distanta de 1 km daca dvs. ati acordat prioritate sau nu; daca pietonul a traversat pe marcajul pietonal sau nu. Contestati procesul verbal la Judecatoria la care este arondat locul faptei. Contestatia puteti s-o trimiteti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pentru permis luat. AlexandruMariusM AlexandruMariusM Buna ziua, Atasez mai jos un cum am conceput eu un model de contestatie pentru ca mi-au luat permisul intr-un mod abuziv, consider eu. Am rugamintea sa imi ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)