avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru neacordare prioritate

In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care mi-am continuat drumul.La 100 m m-a oprit un agent pe motiv ca nu am acordat prioritate pe trecerea de pietoni unei batrane.Mentionez ca strada respectiva are 2 benzi pe sens iar batrana se afla pe refugiul dintre cele doua sensuri si ca in masina cu mine a fost prietena mea care ,la randul ei, nu a vazut pe nimeni sa traverseze strada.In procesul verbal am mentionat ca "in momentul in care am trecut peste trecere nu era pieton angajat in traversarea strazii".In procesul verbal nu este mentionata nici o proba video si nici un martor asistent.In data de 13.06.2011 voi depune contestatie.Am ceva sanse sa castig ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:46, 12 Iunie 2011
Exista doua aspecte ale problemei.
Daca batrana statea pe refugiul dintre cele doua sensuri de circulatie cu spatele spre banda pe care se afla autoturismul ce-l conduceati nu aveati niciun motiv sa-i acordati prioritate intrucat batrana traversase deja benzile pe sensul dvs de deplasare.
In cazul in care batrana se afla cu fata spre banda pe care circulati, dar nu a schitat nicio intentie de a se angajare in traversare nu puteti fi invinovatit de neacordarea prioritatii. Batrana astepta ca carosabilul sa se elibereze de autovehicule pentru a fi sigura ca nu va fi accidentata. Este o masura suplimentara a batranei.
Contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile la judecatoria la care este arondat locul faptei. Solicitati un certificat de grefa pe baza caruia vi se va restitui permisul de conducere pana la solutionarea contestatiei.
Succes!
Contestati PV al politiei pt ca aveti sanse reale de castig dar totusi va sfatuiesc sa solicitati si ajutorul unei avocat care sa va protejeze de toate dedesubturile legilor.
In acest caz,pot solicita dovezi din partea agentului ? Trebuie neaparat sa-mi demonstrez nevinovatia sau trebuie sa mi se demonstreze vinovatia? Pot profita de vancata judecatoreasca ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
lyteon, utilizator
EIi vor trebui sa va dovedeasca vinovatia. Da este posibil sa fiti afectat de vacanta judecatoreasca si sa treneze procesul dv. pana dupa vacanta.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare prioritate pietoni puyubzn puyubzn Buna ziua. Acum un an am fost oprit de catre politie, dupa o trecerea de pietoni si mi s-a adus la cunostinta faptul ca, in urma neacordarii de prioritate ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat geokx2u geokx2u Buna ziua, astazi 21.06.2010 mi-a fost suspendat permisul pe o luna de zile pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni:sorry:. Doresc sa mentionez ... (vezi toată discuția)