avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Model contestatie pentru permis luat.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Model contestatie pentru permis luat.

Buna ziua,

Atasez mai jos un cum am conceput eu un model de contestatie pentru ca mi-au luat permisul intr-un mod abuziv, consider eu. Am rugamintea sa imi spuneti daca trebuie sa mai completez ceva si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Multumesc anticipat. De asemenea va rog sa imi spuneti care sunt sansele de reusita a acestei contestatii din cele relatate mai jos.

C O N T E S T A Ţ I E

Subsemnatul "_____, domiciliat în "____", strada "___", numărul "_", bloc "_", scara "_", apartament "_", județul "_", fiul lui "___" și "__", născut la "___" în "___", posesor al CI seria "__" nr. "__" eliberat de Poliția "___" la data de "___", contest prin prezenta procesul-verbal seria "__"nr. "___" din data de "_______" întocmit de agent "________".

În fapt.
În timp ce conduceam autoturismul marca "_______" cu nr. de înmatriculare "_____" în localitatea "_____", am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că nu am acordat prioritate de trecere unui pieton, motiv pentru care, în baza articolului 135 litera H din OUG 195/2002, mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile și amendat cu 4 (patru) puncte-amendă în valoare de 500 RON pentru faptul că nu am acordat prioritate pietonului angajat în traversare.
Declar că am oprit în fața trecerii de pietoni pentru a acorda prioritate acelui pieton, motiv pentru care cer admiterea contestației și anularea procesului-verbal citat. Mai mult decât atât, în momentul încetinirii în fața trecerii pietonale vizibilitatea din partea dreapta a trecerii a fost restricționată de un autovehicul staționat cu semnale luminoase intermitente, iar un alt autoturism din spatele acestuia a depășit linia continua pentru a se încadra pe banda pe care eram angrenat, obligându-mă să frânez în fața liniei ce determină începutul trecerii de pietoni. Declar că m-am asigurat că nici un pieton nu este angrenat în traversarea carosabilului, iar după ce am ajuns cu mașina pe trecerea de pieton, acesta s-a angrenat în traversare ceea ce a condus la suspendarea dreptului meu de a conduce pentru 30 de zile și amenda cu 4 (patru puncte-amendă în valoare de 500 RON.

În drept.
Solicit prezentarea probelor (fotografie, înregistrări, etc.) prin care agentul "______" a întocmit procesul verbal mai sus menționat.
Întemeiez această contestație în conformitate cu articolul 118 din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu cele din articolul 32 alineatul (2) din O.G. numărul 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare.
Anexez la prezenta copii după procesul-verbal si cartea de identitate.


Cu stimă,

Data si semnatura
trebuie sa mentionati cu cine anume va judecati, institutia care v-a aplicat sanctiunea. Daca aveti martori, indicati numele si adresa acestuia
Plangerea contraventionala se depune in doua exemplare la judecatoria in circumscriptia careia s-a produs contraventia, in termen de maxim 15 zile
SSRS 1-6 Bucuresti. Matori nu am si nici probe. Nu cred ca politistul are probe video/poza pentur ca nu imi putea vedea numarul fiind la o masina in spatele meu. Care credeti ca sunt sansele de castig de cauza?

Multumesc pentru raspuns,
Marius
Ma deplasam pe bd.alexandru lapusneanu sens mamaia la intersectia cu str.ssoveja am efectuat viraj dreapta catre delfinariu acolo este o trecere de pietoni semaforizata an dreapa mea poliria avea intenti de a merge annainte pe lapusneanu la trecere initial era verde când am ajuns la jumatatea yreceri sa schimbat rosu am oprit apoi politistul aflat an dreata a observat acea situatie spunandui colegului sau de la volan au facut imediat dreapta si atentinanduma prin porta voce sa ma deplasez de pe trecere mai an fata si sa trag pe dreapta mentionez ca si ei au trecut pe rosu la yrecere fără semnale luminoase puse an functiune apoi leau pus dupa ce mau pus sa opresc cu toate ca nu aveam voie la m.ai putin de 25 m de trecerea de pietoni avand an vedere ca exact acolo se află si statia de aurobuz 102 deci cate infractiuni s.au comis cu acordul politiei si agentului respecti ce a antocmit procesul verbal care nul pori descifra ce scri pe el trebuie mers la un specialist sa descifram ce scrie pe acest proces an afara de faptul ca el nu stia pe ce bulevard se adla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv pentru neacordare prioritate pietoni dromy dromy Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor, din punctul meu de vedere incorect. Ma deplasa pe DN1 m in Saftica ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie florianhomeag florianhomeag Buna ziua, In data de 12.06.2012 in municipiul Timisoara am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca nu am acordat prioritate pietonilor la o trecere ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare de prioritate John_2105 John_2105 Mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile,motiv neacordare de prioritate pieton la trecere semaforizata. Politistul spune ca nu am dat prioritate pietonului ... (vezi toată discuția)