avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un sfat pentru o amenda obtinuta in urma alcootestului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un sfat pentru o amenda obtinuta in urma alcootestului

Buna ziua!

Am si eu o problema, si nu stiu cum ar trebui sa procedez, intrucat nu mi se pare normal comportamentul politistilor.
Am fost oprit si testat cu etilotestul, rezultatul fiind 0.33 in aerul expirat. Neavand la mine decat documentele masinii, nu si cele personale, mi-a fost solicitata coborarea din masina, dupa care am fost perchezitionat corporal, de fata cu martori.
Fiind langa locuinta mea, am urcat impreuna cu colegul de patrula si am adus actele personale din casa. Intre timp, agentul constatator mi-a completat proces verbal si dovada fara drept de circulatie.
Cand am solicitat mentionarea la rubrica "Obiectii" a faptului ca am fost perchezitionat corporal FARA MOTIV, agentul constatator a refuzat, dupa care mi-a inmanat numai dovada, fara procesul verbal (necompletat conform indicatiilor mele, si nesemnat de mine) a urcat inapoi in masina si a plecat.
Mentionez ca am 2 martori care au vazut intreaga intamplare, fiind cu mine in masina.

Ce sfaturi mi-ati putea da, sau cum ar trebui sa procedez in vederea recuperarii permisului auto?

Va multumesc anticipat!
Andrei U.
Cel mai recent răspuns: andreias , utilizator 00:11, 14 Octombrie 2009
Puteti sa chemati in judecata institutia IPJ de care apartin cei doi agenti,pentru a contesta decizia luata de agentul constatator.Cred ca veti avea castig de cauza pentru ca agentii nu au procedat corect.Trebuiau sa va inmaneze procesul verbal cel putin cu mentiunea ca refuzati sa-l semnati,altfel nu va puteau sanctiona in nici un fel.
Mai mult ca sigur ca PVul va va veni in cateva zile prin posta acasa, completat “regulamentar”. Veti gasi probabil si datele vreunui martor asistent care “atesta” faptul ca nu ati vrut sa semnati. Dovada nu putea fi eliberata decat in urma constatarii unei fapte iar instrumental legal in acest sens este chiar procesul verbal.
In momentul in care va va sosi PVul, aveti posibilitatea sa il contestati in termen de 15 zile. Prin contestatie solicitati anularea PVului, cerand verificarea metrologica a etilotestului, dar despre acest lucru putem vorbi abia cand va va sosi PVul.
In conditiile in care acest PV nu va ajunge urmeaza sa faceti demersurile in fata organelor de politie. Intr-adevar, perchezitia corporala este o masura abuziva in conditiile descrise; polititstul respectiv avea alte obligatii (a se vedea art. 31 pt. b din Legea 218/2002 “Privind Organizarea si Functionarea Politiei Romane”), dar in niciun caz nu trebuia sa procedeze in acest mod.
Concluzionand, apreciez ca in cazul de fata puteti sa steptati cateva zile sa va parvina PVul iar in functie de acest aspect urmeaza sa mai vedem ce actiune legala se poate intrprinde.
Asteptati cu incredere la domiciliu comunicarea PV
Functie de continutul acestuia (s-ar putea sa contina si ceva noutati fata de primul)
puteti dispune contestatie
claudiu.sorin a scris:

Veti gasi probabil si datele vreunui martor asistent care “atesta” faptul ca nu ati vrut sa semnati.

Care e diferenta dintre un martor in cazul meu (non-penal) si un martor pt un caz penal?
Din cate am mai auzit, martorul in cazul meu n-ar avea o influenta asa mare. Sau ..???
@andreias
care este logica din punctul dvs de vedere intre tema ,
martorul non penal si martor pt un caz penal?

Alte discuții în legătură

Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)
Contraventie in lipsa. pinteaadrianmarian pinteaadrianmarian Buna seara! Vreau sa prezint urmatoarea speta: In noaptea dinspre 6 spre 7 ianurie 2017 iesind dintr-un local impreuna cu niste amici cu scopul de a pleca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, cum sa procedez? PZoli PZoli Va salut! Apreciez mult munca dvs. Apelez la ajutorul Dumneavoastra: -In oct. 2010 am fost oprit pentru depasirea vitezei in localitate(69 km/h). Fapta a fost ... (vezi toată discuția)