Va salut! Apreciez mult munca dvs. Apelez la ajutorul Dumneavoastra:
-In oct. 2010 am fost oprit pentru depasirea vitezei in localitate(69 km/h). Fapta a fost savarsita/filmata in loc. Tileagd(Bihor). Politistul m-a oprit dupa pod, in loc. Uilacu de Cris.
-A inceput sa intocmeasca PVul, eu si cel care a fost oprit dupa mine am cerut sa ne arate inregistrarea...a refuzat zicand:"Se poate vede in instanta." Am pronuntat ca eu nu o voi semna PVul iar Politistul a cerut sa-i arat triunghiul, instingtorul, etc. Nu i-am putut arata instingtorul, in rest totul era OK la masina.
-am primit amenda max. pentru viteza 120 RON, si a adaugat lipsa echipamentelor, tot amenda max. 240 RON. A completat ambele rubrici cu:"Refuza sa semneze" si m-a lasat sa plec.
-Ulterior am aflat ca a chemat ca martor la PV pasagerul din masina oprita dupa mine, carora le-a dat amenda min. 60 RON.
-Semnatura mea apare pe PV, doar la mentiune, care contrazice fapta refuzului...Se poate lega de aceasta?
-CNPul martorului este incomplet pe exemplarul meu...Merita sa folosesc ca factor de nulitate?
-Si in primul rand agentul constatator nu este identic cu cel care a intocmit PVul, nici macar nu era in acelasi localitate...Considerati ca se poate folosi ca factor de nulitate de cauza
-Mentionez ca am si un martor la evenimentele
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi utile in acest caz(si pe prietenii de aceeasi soarta), cu articole de legi, daca se poate. Acuma urmeaza procesul la contestatie.
Motiele de nulitate absoluta sunt prevazute de art 16, 17 din O.G.2 /2001.
restul sunt motive de nulitate relativa. Pentru ca sa se constate nulitatea absoluta in afara de cele stabilite prin og 2 trebuie sa invocati o incalcare a legii si sa dovediti ca acest motiv este real si el v-a adus un prejudiciu ce nu poate fi reparat decit prin anularea procesului verbal. De exemplu : Conform art. 28 din og 2 /2001 ,contravenientul are dreptul de a plati jumatate din minimul amenzii in 48 de ore. Daca agentul constatator nu a specificat care este acest cuantum atunci dvs ati fost vatamat intr-un drept legitim (acela de a achita jumatate din minim) iar reparatia nu mai poate fi facuta deoarece cele 48 de ore au trecut implicit pierzind acest drept.
In cazul dvs ati putea invoca faptul ca cnp-ul martorului nu este complect ,solicitind in prealabil audierea lui in instanta. Daca acest martor nu va putea fi identificat s-ar putea ca instanta sa va constate nulitatea absoluta.
Ar mai fi ceva scrieti ca faptele s-au produs in octombrie 2010 . daca de la data intocmirii procesului verbal si pina la data comunicarii a trecut peste o luna ,amenda este prescrisa , prescriere ce o constata instanta de pe raza localitatii unde s-a constatat contraventia. Daca indepliniti aceasta conditie faceti plingerea si atasati in copie plicul cu care a venit procesul verbal ,cu data postei.
Am platit deja jumatatea amenzii, gandindu-ma ca e mai bine jumatate daca pierd, oricum nu am semnat PVul. Am cerut si restituirea banilor...
Acuma va fi al doilea proces, primul fiind amanat pentru verificarea probelor. In contestatie am cerut toate actele de la Politie, inclusiv inregistrarea.
Eu doar vreau sa stiu daca ma pot folosi de orice imprejurare a cauzei, si cum sa argumentez acestea in fata instantei?!
Spuneti "am cerut si restituirea banilor"..lamuriti-ma .:hm:..pentru ca daca in cuprinsul plangerii ati solicitat restituirea amenzii platite, ati facut deja o greseala...pentru ca achitarea amenzii si aducerea la cunostinta instantei a acestei plati echivaleaza cu recunoasterea celor retinute in procesul-verbal de contraventie.