Va salut! Apreciez mult munca dvs. Apelez la ajutorul Dumneavoastra:
-In oct. 2010 am fost oprit pentru depasirea vitezei in localitate(69 km/h). Fapta a fost savarsita/filmata in loc. Tileagd(Bihor). Politistul m-a oprit dupa pod, in loc. Uilacu de Cris.
-A inceput sa intocmeasca PVul, eu si cel care a fost oprit dupa mine am cerut sa ne arate inregistrarea...a refuzat zicand:"Se poate vede in instanta." Am pronuntat ca eu nu o voi semna PVul iar Politistul a cerut sa-i arat triunghiul, instingtorul, etc. Nu i-am putut arata instingtorul, in rest totul era OK la masina.
-am primit amenda max. pentru viteza 120 RON, si a adaugat lipsa echipamentelor, tot amenda max. 240 RON. A completat ambele rubrici cu:"Refuza sa semneze" si m-a lasat sa plec.
-Ulterior am aflat ca a chemat ca martor la PV pasagerul din masina oprita dupa mine, carora le-a dat amenda min. 60 RON.
-Semnatura mea apare pe PV, doar la mentiune, care contrazice fapta refuzului...Se poate lega de aceasta?
-CNPul martorului este incomplet pe exemplarul meu...Merita sa folosesc ca factor de nulitate?
-Si in primul rand agentul constatator nu este identic cu cel care a intocmit PVul, nici macar nu era in acelasi localitate...Considerati ca se poate folosi ca factor de nulitate de cauza
-Mentionez ca am si un martor la evenimentele
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi utile in acest caz(si pe prietenii de aceeasi soarta), cu articole de legi, daca se poate. Acuma urmeaza procesul la contestatie.
Este greu sa va sfatuiasca cineva daca nu cunoaste toate imprejurarile si mai ales nu are in fata procesul verbal. Pentru aceasta ar fi bine sa consultati un avocat.
Eu nu sunt de parere ca plata a jumatate din miim este o recunoastere a celor retinute in procesul verbal neavind cunostinta despre existenta vreunei prevederi legislative in acest sens, la fel cum semnarea procesului verbal nu echivaleaza cu recunoasterea celor retinute ci doar certifica faptul ca acesta a fost comunicat.
Plata a jumatate din minim echivaleaza cu conservarea unui drept care altfel s-ar fi pierdut.