avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 6 puncte pt ca nu am avut la mine talonul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

6 puncte pt ca nu am avut la mine talonul masinii,desii legea spune 4 puncte

buna ziua
aseara am mers sa duc masina la garaj,care e situat la 5 case departare de unde locuiesc,si nu am luat nici un act,nici macar telefonul cu mine.si,incredibil,m-a oprit politiaa,cerand actele.le-am explicat ce si cum,ca eventual pot merge sa le aduc in 2 minute,ei nimic.nu ai actele la tine,amenda.
ajuns acasa am cautat in codul rutier si,conform articolului Art. 108,

c) 4 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:

2. refuzul inmanarii actului de identitate, permisului de conducere, certificatului de inmatriculare sau de inregistrare, a celorlalte documente prevazute de lege, la cererea politistului rutier, precum si refuzul de a permite verificarea vehiculului;

deci,desi e foarte clara legea,acel individ m-a incaltat cu alte 2 puncte amenda.tinand cont ca 1 punct valoreaza 60 de lei...
deci am de platit 360 de lei pt ca nu am avut actele

evident am semnat ca nu recunosc fapta si eu nu au reusit sa gaseasca pe nimeni care sa semneze ca martor...
acum,legea spune ca pot plati in 48 de ore jumatate din minimul amenzii(Art. 109

(5) Contravenientul, cu exceptia persoanei juridice, poate achita, in termen de cel mult doua zile lucratoare de la data primirii procesului -verbal de constatare a contraventiei, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege.)

cum fac sa platesc jumate din minim,ca pe procesu verbal e trecuta suma de 360 ron.
Cel mai recent răspuns: cyp424 , utilizator 08:57, 21 Martie 2010
platiti cuantumul amentii in termenul legal si, in acelesi timp, formulati contestatie impotriva procesului verbal.
In termen de 48 ore achitati 1/2 amenda si concomitent ,in termen de 15 zile de la comunicare formulati contestatie impotriva PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si a fost consemnata contraventia
Contestati procesul-verbal in 15 zile de la comunicarea acestuia, pentru ca aplicarea unei sanctiuni mai mari decat cea prevazuta de lege este un motiv de anulare a procesului-verbal.Mai mult decat atat in situatia in care contravenientul refuza sa semneze este obligatoriu ca procesul-verbal sa fie semnat de un martor, deci un al doilea motiv de anulare.Contactati un avocat pentru redactarea contestatiei si pentru reprezentare in instanta.
Nu va grabiti....mai cugetati, insa aveti grija sa nu depasiti termenul de contestatie.
Daca vi s-a intocmit procesul verbal de contraventie pe loc, si ati scris in el ca nu recunoasteti fapta, iar agentul constatator nu a putut gasi niciun martor care sa semneze cum ca nu vreti sa semnati pentru recunoasterea faptei, acel proces verbal este nul absolut si orice judecator va admite plangerea contraventionala pe care o veti depune la instanta. Asadar, mergeti luni la judecatoria in raza careia s-a petrecut incidentul, si depuneti plangere contraventionala si la termen veti vedea ca veti avea castig de cauza. NU PLATITI NIMIC! Plata amenzii echivaleaza cu recunoasterea faptei. Dupa ce vi se va respinge plangerea (ceea ce nu cred ca este posibil), de la ramanarea hotararii ca definitiva si irevocabila, veti avea un termen de 48 de ore in care veti putea achita amenda la jumatate din cuantumul acesteia. Va doresc succes si sunt sigur ca veti avea sorti de izbanda.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal santionare neacodare de prioritate pietoni - nulitate absoluta allexs96 allexs96 Buna seara si bine v-am gasit ( fiind nou pe acest forum ), multumesc pentru initiativa. Va scriu in acest moment fiind intr-o situatie ingrata pentru mine, ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Suma de plata gresita in procesul verbal PPStm PPStm Buna ziua, astazi am primit o amenda iar cand am citit mai bine continutul procesului verbal am constatat ca suma de plata in 2 zile lucratoare este gresita. ... (vezi toată discuția)