avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un sfat pentru o amenda obtinuta in urma alcootestului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un sfat pentru o amenda obtinuta in urma alcootestului

Buna ziua!

Am si eu o problema, si nu stiu cum ar trebui sa procedez, intrucat nu mi se pare normal comportamentul politistilor.
Am fost oprit si testat cu etilotestul, rezultatul fiind 0.33 in aerul expirat. Neavand la mine decat documentele masinii, nu si cele personale, mi-a fost solicitata coborarea din masina, dupa care am fost perchezitionat corporal, de fata cu martori.
Fiind langa locuinta mea, am urcat impreuna cu colegul de patrula si am adus actele personale din casa. Intre timp, agentul constatator mi-a completat proces verbal si dovada fara drept de circulatie.
Cand am solicitat mentionarea la rubrica "Obiectii" a faptului ca am fost perchezitionat corporal FARA MOTIV, agentul constatator a refuzat, dupa care mi-a inmanat numai dovada, fara procesul verbal (necompletat conform indicatiilor mele, si nesemnat de mine) a urcat inapoi in masina si a plecat.
Mentionez ca am 2 martori care au vazut intreaga intamplare, fiind cu mine in masina.

Ce sfaturi mi-ati putea da, sau cum ar trebui sa procedez in vederea recuperarii permisului auto?

Va multumesc anticipat!
Andrei U.
Cel mai recent răspuns: andreias , utilizator 00:11, 14 Octombrie 2009
Ca sa continui in aceeasi nota, as afirma ca in cazul dumneavoastra este vorba de un martor "contraventional":)) Serios acum, mai sus m-am referit la martorul asistent; acesta nu are cunostinta despre situatia de fapt retinuta in PV ci atesta faptul ca persoana contravenientului refuza sa semneze procesul verbal. Dar, asa cum s-a mai subliniat, asteptai comunicarea PVului si apoi reveniti cu detalii.
ynocentta a scris:

@andreias
care este logica din punctul dvs de vedere intre tema ,
martorul non penal si martor pt un caz penal?

cineva care aplica aceasta lege mi-a spus intr-o oarecare cunostinta de cauza ca ar exista diferente, dar eu as dori sa le aflu cu exactitate de la cineva avizat. multumesc.
o seara buna!
@andreias,
ca si avizat va comunic ca in tema initiata de dvs nu se pune discutia unui martor pt un caz penal,decat..daca in cursul cercetarii se constata realizarea de fapte adlate sub incidenta legii penale.
Daca
cineva care aplica aceasta lege mi-a spus intr-o oarecare cunsostiinta de cauza ca ar exista diferente
,pai ,sa-mi fie cu iertare,
ori aplica legea,ori intr-o oarecare cunostiinta de cauza

Asta asa ,de la cineva avizat
ynocentta a scris:

@andreias,
ca si avizat va comunic ca in tema initiata de dvs nu se pune discutia unui martor pt un caz penal,decat..daca in cursul cercetarii se constata realizarea de fapte adlate sub incidenta legii penale.
Daca
cineva care aplica aceasta lege mi-a spus intr-o oarecare cunsostiinta de cauza ca ar exista diferente
,pai ,sa-mi fie cu iertare,
ori aplica legea,ori intr-o oarecare cunostiinta de cauza

Asta asa ,de la cineva avizat

cineva care aplica aceasta lege mi-a explicat, numai ca eu, nefiind in cunostinta de cauza, nu cred ca am inteles prea bine ...
aici era "curiozitatea" mea ... :)

O seara frumoasa!

Andrei U.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)
Contraventie in lipsa. pinteaadrianmarian pinteaadrianmarian Buna seara! Vreau sa prezint urmatoarea speta: In noaptea dinspre 6 spre 7 ianurie 2017 iesind dintr-un local impreuna cu niste amici cu scopul de a pleca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, cum sa procedez? PZoli PZoli Va salut! Apreciez mult munca dvs. Apelez la ajutorul Dumneavoastra: -In oct. 2010 am fost oprit pentru depasirea vitezei in localitate(69 km/h). Fapta a fost ... (vezi toată discuția)