avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate bibliotecara

Activitate bibliotecara

Discuție dreptul muncii
Buna ziua,

In cazul unui proces intentat angajatorului, compania de telefonie mobila, pe baza unui ordin judecatoresc, da inregistrarile telefonice ce reprezinta dovezi pentru procesul intentat?

Multumesc,

Mihaela
Multumesc! E asa cum intuiam, insa nu strica niciodata o dubla verificare.
Buna,

Cine ma poate lamuri si pe mine legat de ecest stimulent de insertie?! Sa vedem:
cf legii stimulentul de insertie se acorda:
a) daca te intorci la serviciu - in cazul in care optiunea a fost ptr. 1an de stat acasa - inainte de a implini copilul un an, dar nu in aceeasi zi! - corect?
b) este stipulat pe undeva ca ptr a abtine acest stimulent esti obligat sa prestezi servicii la angajatorul la care ai contractul suspendat ptr. concediu crestere copil?

In detaliu: - Am optat ptr. concediu un an - mare teapa! statul m-a platit doar 7 luni jumate in loc de 12 cum visam eu! Acum eu vreau sa solicit concediu fara plata la angajator ptr. o perioada de 2 luni insa ptr a nu pierde stimulentul as vrea sa ma angajez cu 2 ore la o alta firma.

Intrebare:
1. Cele 2 ore pot fi luate in calcul ca venit impozabil si pot primi stimulent in baza lor? Pot, din spusele celor de la primarie, au dreptate sau nu?
2. Ce forma contractuala pot semna ptr. cele 2 h - contract colaborare/prestari servicii/consultanta.
3. La primarie este nevoie sa depun si cererea prin care solicit concediu fara plata ptr. ingrijirea copilului si dovada de la noul anagajator (cel mai probabil o adeverinta de salariat)?
4. Cand trebuiesc depuse aceste hartoage - exista vreun termen limita? Poate in cele 2 zile pana implineste copilul 1an?
#-o

E o imbarligatura stiu, dar tre s-o scoatem la capat!

a..da, 5. Sunteti dispusi sa sustineti in instanta solutiile promovate (a se intelege cele proprii si personale) pe acest forum?

Multumesc