avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate alina_25

Activitate alina_25

Ridicare cupon mov de pensie .O pensionara a plecat in alta tara pentru a avea grija de nepoata ei vreme de 8 luni.Ea are pensia pe card dar tot primeste lunar cupoane mov .Tre sa se mai duca cand se intoarce in tara sa ridice aceste cupoane de la casa de pensii?
Va multumesc!
O cunostiinta mostenit un apartament de la tatal sau decedat a facut succesiunea si in august a depus la sediul asociatiei copie dupa act mostenire si carte identitate precum si a completat o cerere de inscriere in asociatie.
Acum i-a venit intretinerea pe luna august si culmea tot tatal dansei era trecut ca proprietar si de asemenea era trecut de asemenea la plata intretinerii un numar de 2 persoane respectiv ea si tatal ei.
Cand s-a dus la administrator sa il intrebe cum se poate asa ceva i s-a spus ca ea va fi trecuta ca proprietara abia incepand cu luna septembrie fiindca cererea de inscriere in asociatia de proprietari a fost facuta in luna august,iar de faptul ca si tatal dansei era inca trecut la intretinere i s-a spus ca trebuia sa faca cerere din iulie sa fie scazut (acesta a decedat in iunie )asa ca acesta nu va mai aparea pe listele de plata a intretinerii abia de luna urmatoare.
Este normal asa ceva ?
Va multumesc !
Multumesc frumos pentru raspuns!
Proprietari la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari.
La noi la Asociatia de Proprietari a ajuns un administrator care comite numai greseli (infractiuni pot fi dovedite doar in justitie desi are deja vreo 2 plangeri penale) profitand de:
1) Indolenta oamenilor din 300 proprietari la sedinta sau prezentat doar 20 majoritatea alcooliti ai dansului
2) Deoarece printre cele 20 persoane prezente eram si 5-6 persoane de eram contra dansului ,dansul cu tupeu a poftit afara toti cei ce nu erau proprietari ai locuintelor pe care le reprezentau (proprietari erau parintii lor alte rude etc),de am ramas singura sa strig toate ilegalitatile de le comite acest administrator desigur in injuraturile alcoolitilor dansului.
Intreabarea mea este la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari pot participa doar proprietarii apartamentelor sau si rude ale acestora ,chiriasi de locuiesc la acea adresa avand si pe cartea de identitate adresa respectiva ?
Va multumesc!
Vecin sa aiba grija de apartament gol.
O cunostiinta pleaca in alt oras pentru cateva luni cu servici ,cum poate face legal ca sa lase cheie la un vecin care sa se ocupe de apartament in lipsa ei ,in sens sa deschida usa daca se sparge vreo conducta etc.
De asemenea cu intretinere deja a avut grija pe langa faptul ca a anuntat ca apartament va fi gol cateva luni a si facut prin banca prin direct debit sa fie platita o anumita suma de bani catre asociatie in lunile in care va fi plecata.
Va multumesc!
Gata a rezolvat a facut cu marker inegrit serie nr si valabilitate CI presedinte n-a zis nimic doar i-a dat in afara de acte sa completeze o cerere de adeziune in rest tot ok bene ca era cam negru la fata probabil ca nu i-a placut ca stia aceste treburi.Multumesc celor de pe forum pt ajutorul acord faceti o treaba buna tineti-o tot asa.
Scuze am scris gresit !
Ok multumesc frumos pentru raspuns.Exact cum i-a zis si domn avocat.
Stiu un caz in care o familie cumparat un apartament dus la asociatie exact asta apoi plecta la lucru in italia si sau trezit cu apartament vandut le-a luat 2 ani ca sa rezolve treaba in instanta.A fost ceva dea dreptul rasul plansul cei de la cartea funciara dadeau vina pe notar ,notar se lauda ca el a semnat ca primarul si deadea vina pe angajatele sale ,angajatele sale dadeau vina una pe alta in final singurul de a fost condamnat pentru aceasta fapta penala a fost administratorul care oricum la durut in basca ca oricum avea deja o condamnare pt ca delapidase 200.000 lei de la asociatia de proprietari fireste respectivul a fost suficient de destept sa nu aiba bunuri pe numele sau ca sa nu poata fi executat silit .
Sau caz 2 un presedinte de asociatie facut cu ajutorul acelor acte credit la un IFN fireste ca pana la urma a fost respectivul credit declarat nul dar a fost o lupata de 2 ani in instanta , ca si in primul caz acest pesedinte oricum deja era cu probleme fiind condamnat impreuna cu administratorul pentru delapidaresi desigur nu avea bunuri pe numele sau .
In cazul actelor depuse la institutii de stat sau firme de sunt prelucratoare de date cu caracter personal nu stiu cazuri dar e posibil asta si pentru ca acolo aceasta practica sa nu fie atat de intalnita.
Din ce i-a zis avocat respectivei persoane fost ca sa exact cum zis anterior o utilizatoare sa blureze cu market serie nr carte identitate precum si valabilitatea ei la asociatie trebuind trecute doar nume prenume CNP stare civila adresa si cota parte proprietate in mod normal si cu acele acte blurate in partile esentiale ar trebui returnate dar in caz ca acel presedinte vrea sa faca pe desteptul oricum ii sunt inutile in a face ilegalitati cu ele .
Un avocat i-a zis un fel de model de cerere.
Domnule Presedinte,
Subsemnata X proprietara in cadrul Asociatiei de Proprietari y va aduc la cunostiinta ca incepand cu 1 .10.2021 nu va mai locuii nimeni la aceasta adresa vreme de vreme de 7 luni in acest sens solicit scoaterea de la plata cheltuielilor comune pe cota parte persoana.
Mentionez ca pe luna septembrie 2021 voi avea un consum de 2 mc apa rece oblingandu-ma sa platesc diferenta la intoarcere in cazul in care consumul va fi mai mare .
De asemenea precizez ca in absenta mea nu am permis nimanui sa intre in apartament pentru diverse motive.

Data Nume prenume semnatura


Domnului presedinte al asociatiei de proprietari Y