Dar daca se specifica o suma ramas de achitat de 1600 ron atunci ce dobanzi sa se mai adauge? Oricum ma voi adresa unui avocat, deoarece nu este legal acest lucru. Multumesc
Va rog sa nu va suparati dar dvs stiti sa cititi? In acel mesaj am specficat despre creditul luat initial ca a fost 2500 si s-a trecut la executare silita cu decizie definitiva si irevocabila prin Instanta cu poprire din venitul realizat! Cum considerati dvs ca este legal sa achiti toata viata ? Asta deja se cheama hotie doar ca e la nivel juridic. Sau ce sa inteleg?
Nu este credit, ci executare silita precum am specificat si mai sus (decisa acum 2 ani si intre timp sa ajuns la incidenta sumei de 4000 pt. care este executarea ba chiar s-a achitat in plus 700 ron). Dar se cere in continuare inca 1600 ron ca fiind penalizari si dobanda. Nu e normal din moment ce suma decisa spre executare a fost deja achitata integral, ba chiar s-a depasit cuantumul datorat. Mentionez despre creditul initial ca a fost in cuantum de 2500 ron!
Am inteles ca trebuie cerute dobanzi dar inainte de a ajunge suma la Tribunal. Ori daca este deja o decizie definitiva si irevocabila pt. o suma (care intre timp a fost achitata) cu poprire din venit, nu vad de ce sa se mai calculeze in continuare dobanzi si penalizari, ca si la un credit normal in derulare.
Dar e legal sa se ceara sume suplimentare penalizatoare, dobanzi si alte taxe, din moment ce suma de executat a fost deja achitata prin poprire? Am sanse daca ma adresez instantei, tinand cont ca sunt pensionara si nu stiu cat ma costa? Poate imi spuneti dvs pasii care trebuie urmati si cam cat ma costa. Multumesc.
Intrebarea mea este: daca suma unei executari silite este in cuantum de 4000 ron (conform Tribunalului, decisa deja de INSTANTA DE JUDECATA ca fiind executabila), decizie definitiva si irevocabila fara drept de apel si a fost atinsa deja, ba chiar depasita cu cateva sute de ron, de ce se mai continua executarea silita cu poprire pe venit? Este legal acest lucru? Eu stiam ca conform legii o suma decisa deja ca fiind executabila nu i se mai adauga dobanzi si comisioane suplimentare ci aceea este suma finala de plata spre creditor. In acest caz trebuie solicitata stoparea oricarei viitoare retineri a venitului realizat si eventual returnarea sumei ceruta in plus peste concurenta sumei decise spre executare? Unde trebuie facute aceste sesizari? Astept o rezolvare de la dvs si un raspuns pe adresa mea de email. Multumesc. Cu respect, Livia Moldovan