avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita prin poprire continuata dupa plata ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita prin poprire continuata dupa plata intregii creante

Intrebarea mea este: daca suma unei executari silite este in cuantum de 4000 ron (conform Tribunalului, decisa deja de INSTANTA DE JUDECATA ca fiind executabila), decizie definitiva si irevocabila fara drept de apel si a fost atinsa deja, ba chiar depasita cu cateva sute de ron, de ce se mai continua executarea silita cu poprire pe venit? Este legal acest lucru? Eu stiam ca conform legii o suma decisa deja ca fiind executabila nu i se mai adauga dobanzi si comisioane suplimentare ci aceea este suma finala de plata spre creditor. In acest caz trebuie solicitata stoparea oricarei viitoare retineri a venitului realizat si eventual returnarea sumei ceruta in plus peste concurenta sumei decise spre executare? Unde trebuie facute aceste sesizari? Astept o rezolvare de la dvs si un raspuns pe adresa mea de email. Multumesc. Cu respect, Livia Moldovan
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
LYVIAM, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:41, 10 Iunie 2013
Raspunsul meu este : la suma respectiva se adauga suma ce reprezinta actualizarea cu indicele de inflatie si cheltuielile de executare, care sunt datorate tot de catre debitor.
Puteti face contestatie la executare si sa solicitati lamurirea sumei pe care o datorati.
Dar e legal sa se ceara sume suplimentare penalizatoare, dobanzi si alte taxe, din moment ce suma de executat a fost deja achitata prin poprire? Am sanse daca ma adresez instantei, tinand cont ca sunt pensionara si nu stiu cat ma costa? Poate imi spuneti dvs pasii care trebuie urmati si cam cat ma costa. Multumesc.
Legea spune ca pentru nerespectarea obligatiei de plata , debitorul trebuie sa plateasca dobanda. Deci este legal.
Eu nu v-as sfatui sa faceti contestatie.

As merge la executor si as cere o adresa din care sa rezulte creanta totala, pentru a evita sa va fie cerute si alte sume.
Am inteles ca trebuie cerute dobanzi dar inainte de a ajunge suma la Tribunal. Ori daca este deja o decizie definitiva si irevocabila pt. o suma (care intre timp a fost achitata) cu poprire din venit, nu vad de ce sa se mai calculeze in continuare dobanzi si penalizari, ca si la un credit normal in derulare.
Inteleg ca este vorba despre un credit.

in cazul acesta, trebuie sa stiti ca nu a incetat contractul de credit la momentul declararii scadentei anticipate ci doar s-a accelerat scadenta pentru intreaga suma datorata in temeiul contractului de credit.
Altfel spus, dvs datorati dobanzi pana la momentul achitarii creditului in intregime. obligatia dvs, din contractul de credit, nu era doar de a plati suma imprumutata ci de a plati si dobanzile ce curg pentru aceasta suma.
Totul este legal.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Modificare suma executare silita maria_iv maria_iv In cazul in care s-a dispus executarea silita si este deja aplicata poprirea asupra veniturilor pentru o suma restanta, exista temei legal pentru majorarea ... (vezi toată discuția)