Angajatorul nu avea de ce sa aprecieze activitatea mea necorespunzatoare, mi-am dat tot interesul pentru acest job si mi-am facut traba ca la carte. As dori sa stiu daca este ilegal sa ne cheme in training Sambata fara plata, pentru ca refuzul meu la aceasta dorinta a lor i-a facut sa imi inceteze contractul de munca. Alte motive nu aveau. Plus ca, din cate am inteles, angajatii acolo se schimba cam la 3 luni, deci probabil ca asa le face tuturor, inainte de incheierea perioadei de proba.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Avand in vedere prevederile Legii nr. 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare cu privire la organizarea, functionarea si conducerea societatilor comerciale,
Avand in vedere motivul in fapt al incetarii: salariatul se afla in perioada de proba,
Avand in vedere dispozitiile art. 31 din Codul Muncii (Legea 53/2003)
Decide:
Contractul de munca inceteaza de drept incepand cu data de 01.06.2013 conform art. 31, alin. (3) Codul Muncii
Da, pe ea scrie ca termenul este de 30 de zile... ea a fost facuta cu data de 01.06.2013. Articolul cu care a incetat decizia vi-l voi comunica mai tarziu, dupa cum v-am scris si mai devreme.
As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune... M-am angajat la o firma in functia de Agent de Vanzari, pe perioada nedeterminata si dupa aproape o luna de activitate, ni s-a propus sa venim la munca in fiecare Sambata, pentru un fel de training... pentru o perioada practic necunoscuta (pana cand target-ul de vanzare ar fi fost atins). Bineinteles ca eu am refuzat sa fac asa ceva, in conditiile in care trebuia sa fac si naveta la vreo 25 de km. de casa si fara sa fiu platita pentru aceste ore. Atunci mi s-a spus ca nu suntem pe aceeasi "lungime de unda" si mi s-a intocmit o decizie de incetare a contractului de munca (fiind in periada de proba de 90 de zile). As dori sa stiu daca este legal ceea ce au facut si daca ii pot actiona in judecata, avand in vedere faptul ca in contract nu se specifica nimik de vreo perioada de training, fie ea platita sau neplatita. De asemenea, contractul incetand in timpul perioadei de proba, as dori sa stiu daca clauzele de confidentialitate si de neconcurenta raman valabile.