avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TRAINING EFECTUAT SAMBATA SI FARA PLATA....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TRAINING EFECTUAT SAMBATA SI FARA PLATA....

Buna ziua,

As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune... M-am angajat la o firma in functia de Agent de Vanzari, pe perioada nedeterminata si dupa aproape o luna de activitate, ni s-a propus sa venim la munca in fiecare Sambata, pentru un fel de training... pentru o perioada practic necunoscuta (pana cand target-ul de vanzare ar fi fost atins). Bineinteles ca eu am refuzat sa fac asa ceva, in conditiile in care trebuia sa fac si naveta la vreo 25 de km. de casa si fara sa fiu platita pentru aceste ore. Atunci mi s-a spus ca nu suntem pe aceeasi "lungime de unda" si mi s-a intocmit o decizie de incetare a contractului de munca (fiind in periada de proba de 90 de zile). As dori sa stiu daca este legal ceea ce au facut si daca ii pot actiona in judecata, avand in vedere faptul ca in contract nu se specifica nimik de vreo perioada de training, fie ea platita sau neplatita. De asemenea, contractul incetand in timpul perioadei de proba, as dori sa stiu daca clauzele de confidentialitate si de neconcurenta raman valabile.

Astept raspunsul dumneavoastra!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:31, 11 Iunie 2013
Cu ce articol v-a incetat raportul de munca?
Din pacate nu am decizia de incetare in fata dar va voi raspunde in seara asta sau maine.
Va multumesc frumos!
Ideea era, in primul rand ca, de la data primirii acelei decizii de incetare aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a o contesta in instanta.
Intr-adevar, potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Chiar daca nu este obligatorie motivarea deciziei de incetare , din cate ati postat dvs se poare ca aceasta a avut un motiv anume la baza.
Da, pe ea scrie ca termenul este de 30 de zile... ea a fost facuta cu data de 01.06.2013. Articolul cu care a incetat decizia vi-l voi comunica mai tarziu, dupa cum v-am scris si mai devreme.
si tocmai asta m-ar interesa, daca acesta ar fi un motiv pentru care sa contest decizia lor.

Alte discuții în legătură

Tichete de masă în perioada de instruire adimucu adimucu Bună ziua Vin cu o întrebare legată de perioada pentru care se acordă tichetele de masă. Am fost angajat de-a lungul anilor la mai multe companii ... (vezi toată discuția)
Salariat necorespunzator locului de munca llumi llumi Buna ziua! Am un salariat angajat din data de 07.03.2011...care de fapt nu corespunde locului de munca...dupa cate zile pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Notificare a incheierii contractului de munca in perioada de proba fara motiv personal madutza_linutza madutza_linutza Buna ziuamva rog sa ma ajutati si pe mine intr-o nelamurire,cu 3 saptamani inainte de terminarea perioadei de proba mi sa fluturat sub nas notificarea de ... (vezi toată discuția)