avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare a incheierii contractului de munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare a incheierii contractului de munca in perioada de proba fara motiv personal

Buna ziuamva rog sa ma ajutati si pe mine intr-o nelamurire,cu 3 saptamani inainte de terminarea perioadei de proba mi sa fluturat sub nas notificarea de incheiere a contractului fara un motiv profesionalmgreseala personala etc stiu ca am dreptul sa contest aceasca notificare in tribunal.stiu ca au dreptul prin codul muncii sa mi se incheie contractul fara o motivatiemiar motivul intre glilimele a fost ca mam certat cu colegele,nearatandu-mi nici o reclamatie,eu nu am semnat notificarea si vroiam sa va cer parerea despre ce va urma,sunt o mama singura care a muncit f mult,dovedindu-se prin camerele de luat vederi de la firma ca am fost corecta punctuala si serioasa la locul de munca.chiar daca sefa de magazin este indreptatita de a lua decizii de acest fel vreau s astiu daca nu este ilegal fara o demisie scrisa de mana si fara nici un motiv plauzibil si demonstrabil
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 8 Octombrie 2015
Potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Intr-adevar, partea nemultumita poate sesiza instanta de judecata daca apreciaza ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.
Daca angajatorul apreciaza ca necorespunzatoare activitatea prestata de salariat, el poate proceda oricand la concedierea acestuia, pe parcursul perioadei de proba, fara preaviz, in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii.

In speta, nu este nevoie de o demisie scrisa in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Lncetare cim in perioada de proba normator normator in ce conditii, un angajator poate desface un contract individual de munca in perioada de proba si daca mai este necesar acordul ... (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)