sunt casatorita ,dar despartita in fapt de aproape 2 ani si prin instanta am castigat dreptul la pensie alimentara in valoare de 250lei si incredintare crestere copil(e vb de o fetita in varsta de 2 ani)
Sotul a lucrat pana in februarie la o institutie de stat si a fost disponibilizat cu 1 martie 2013 ,acesta beneficiaza de somaj, iar de 3 luni nu a mai platit pensia alimentara. La data de 21 mai ac.am depus plangere penala impotriva lui,iar in data de 6 iunie acesta a trimis prin mandat postal ,ca pensie alimentara suma de 5 lei pt luna aprilie ,iar astazi suma de 60 lei pt lunile mai si iunie.Mentionez ca nu am ridicat aceste sume pe de-o parte pt ca mi s-a parut sincer o bataie de joc ,dar si pt ca CI este la politie pt schimbat,
Intrebarea mea este urmatoarea:daca accept acesti bani plangerea penala nu mai este valabila sau mai bine spus daca nu ii accept se va tine cont de faptul ca acesti bani vin in urma citatiei primite de catre sot ?Este el cel in masura sa hotarasca care e suma de bani pe care o trimite si la ce interval de timp.
Stiu ca in urma somajului se va modifica si valoarea pensiei alimentare,dar ma revolta ideea ca desi nu se implica cu nimic in viata copilului nu poate fi tras la raspundere penal.Legea permite ca tatal platitor de pensie sa ,,cotizeze" atat cat considera el ca scapa printre degete?
multumesc frumos!