acesta a trimis prin mandat postal ,ca pensie alimentara suma de 5 lei pt luna aprilie ,iar astazi suma de 60 lei pt lunile mai si iunie.Mentionez ca nu am ridicat aceste sume pe de-o parte pt ca mi s-a parut sincer o bataie de joc ,dar si pt ca CI este la politie pt schimbat
Daca nu ati ridicat aceste sume, inseamna ca nu aveti nevoie de acesti bani, iar scopul plangerii dv penale nu este recuperarea banilor.
Intrebarea mea este urmatoarea daca accept acesti bani plangerea penala nu mai este valabila sau mai bine spus daca nu ii accept se va tine cont de faptul ca acesti bani vin in urma citatiei primite de catre sot ?
Avand in vedere ca banii au fost trimisi prin mandat postal, iar dv ati refuzat primirea lor, nu ii veti mai putea accepta acum, mandatul se intoarce la expeditor.
Pe dumneavoastra ce va intereseaza de fapt, sa recuperati banii sau sa desteptati instincul patern / o pedeapsa aplicata tatalui pentru lipsa de implicare / sau credeti ca asta il va determina sa se implice?
Plangerea penala va avea ca efect final tragerea la raspundere a debitorului doar daca se va constata ca pensia nu a fost achitata din rea credinta. Iar rea credinta inseamna ca a avut veniturile necesare, dar nu a vrut sa plateasca. Si cum lipsa unui loc de munca inseamna si lipsa veniturilor, nu se aplica reaua credinta. In plus, din ce relatati, debitorul a fost disponibilizat incepand cu 1 martie. Actele pentru somaj nu pot fi depuse anterior datei disponibilizarii, iar indemnizatia de somaj nu este incasata imediat depunerii actelor. Astfel, daca actele au fost depunse in decursul lunii martie (puteai fi depuse si pe 25 martie) sunt toate sansele ca indemnizatia de somaj sa fi fost incasata abia in mai. Deci neplata din rea credinta nu e si nici sanctiune nu va primi.
Faptul ca el trimite, nu toata restanta, ce-i drept, dar avand in vedere somajul, poate fi de inteles, iar dv refuzati sa primiti banii, bila alba pentru debitor, dv nu demonstrati decat ca scopul plangerii nu e recuperarea banilor.
Daca ati urmari cu adevarat interesul copilului, ati primi si putinul pe care vi-l trimite, iar o cale mult mai usoara si sigura de recuperare a banilor este executarea silita a eventualelor bunuri pe care acesa le detine in proprietate, sau poprirea conturilor bancare. Plangerea penala nu o sa-l determine sa se implice mai mult decat a facut-o pana acum
~ final discuție ~